Kultúra

Érkezik az első Marvel-film transznemű színészekkel

A Marvel filmstúdió a napokban hozta nyilvánosságra legújabb filmje, a Pókember: Idegenben előzetesét, amelyben a népszerű franchise első transznemű színészeivel is találkozhatunk.

Zach Barack fiatal transznemű színész kapta meg a lehetőséget, hogy Peter Parker egyik barátjaként tűnjön fel a képernyőn, de Tyler Luke Cunningham is helyet kapott a várva várt filmben – írja az Advocate.

Zach Barack és Tyler Luke Cunningham

A két fiatal színész csatlakozása a Marvelhez éppen a legjobbkor jött, hiszen soha korábban ennyi szó nem esett transznemű színészek és karakterek helyéről a filmvásznon.

A sokakat megosztó téma akkor lett igazán népszerű, amikor Scarlett Johansson először elfogadott, majd visszaadott egy transz szerepet. Mindezzel párhuzamosan a televízióban is egyre nagyobb figyelmet kapnak a transznemű színészek, akik transznemű karaktereket játszanak.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy Barack és Cunningham karakterének milyen lesz a nemi identitása, de már azt is nagy lépés, hogy transz színészekkel gazdagodik a Marvel-moziverzum. Ráadásul a filmben olyan helyszínekre látogatnak el, ahol nagyobb elfogadásra van szüksége a transznemű embereknek.

A Pókember: Idegenben című filmben Peter Parker (Tom Holland) és osztálytársai európai vakációra indulnak, ahol a fiatal szuperhős abban reménykedik, hogy legalább nyáron elkerülheti a gonosztevőket. Nick Fury (Samuel L. Jackson) azonban szétzúzza ábrándjait, és Jake Gyllenhaallel is megismerkedhetünk mint Mysterio.

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME – Official Teaser Trailer

Watch the #SpiderManFarFromHome teaser trailer now. 7.5.19 https://spidermanfarfromhome.movie Trailer Music: “I Wanna Be Sedated” by Ramones Follow Us on Soc…

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb