Színes

Érkezik a vadonatúj A fiúk a klubból sorozat

A millenium időszakának talán legmeghatározóbb LMBTQ-sorozata volt A fiúk a klubból. A közösség számos fontos és máig aktuális kérdésével foglalkozott. Néhány példa, a teljesség igénye nélkül: azonos nemű párok házassága és válása, gyerekvállalás, szivárványcsaládok, élet a HIV-vel, szexmunka, coming outoló sportoló. A sorozat eredeti, tíz epizódot megélt brit verziója, majd annak amerikai-kanadai feldolgozása is kultúrtörténeti mérföldkő.

Ez volt annak idején az amerikai-kanadai feldolgozás első évadának trailere:

 

 

A sorozat most újragondolt, modernizált változatban születhet újjá. A Peacock tévéhálózat rendelte be, és Stephen Dunn lesz a forgatókönyvíró – számol be a Variety. A kor mai, a helyszín New Orleans lesz, és a Peacock nem csupán pilotepizódot, hanem egy egész évadot berendelt a sorozatból, amely egy sokszínű baráti társaság életét meséli majd el egy tragédia után.

“A fiúk a klubból több volt, mint egyszerű sorozat, úttörő volt, ami hangot adott oly sok embernek. Stephen sorozata pedig a kultúránk egy újabb fordulópontjánál érkezik meg” – nyilatkozta Lisa Katz, az NBCUniversal tévés és streaming tartalmakért felelős igazgatója.

Elképesztő, hogy Russel T. Davies hírhedten úttörő sorozatát adaptálhatom. Amikor a show eredetileg adásba került, az ötlet, hogy a másságról szóló történeteket ilyen bátran kitárgyaljuk, olyan provokatívnak számított, hogy csak titokban mertem nézni. De az elmúlt húsz évben annyi minden változott, és milyen csodás lenne, ha a következő generációnak nem sötét alagsorokban, lehalkítva kellene nézniük A fiúk a klubbólt, hanem együtt a családdal, barátokkal, teljes hangerőn…” – mondta a reboot írásával, rendezésével és produceri munkáival megbízott Dunn. Az új sorozaton az eredetit jegyző Davies is dolgozik majd executive producerként.

Borítókép: Entertainment Weekly

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb