Kultúra

Érkezik a Power Rangers első meleg szuperhőse?

Azt már korábban is tudtuk, hogy a Power Rangers újabb feldolgozással érkezik a közeljövőben, de már az a hír is felröppent, hogy meleg Kék Ranger lesz a csapatban.

 

A Power Rangers.

 

Már a 2017-es feldolgozásban elhintettek néhány információmorzsát arra utalva, hogy a Sárga Ranger a nőkhöz vonzódik, most azonban megvan rá a lehetőség, hogy a film egy sokkal nyilvánvalóbb meleg karakterrel bővüljön. Akadnak, akik szerint erre David Yost is hatással volt, aki az eredeti, kilencvenes évekbeli televíziós sorozatban alakította a Kék Rangert, és azóta melegként coming outolt. A színész azóta interjúkban beszámolt róla, milyen nagy mértékű homofóbiát tapasztalt a forgatások során – írja a Queerty.

Várhatóan a legújabb Power Rangers film egy olyan szál köré épül, amelyben az új generációs szuperhősök visszautaznak az időben, hogy kapcsolatba lépjenek az eredeti csapattal. A televíziós sorozatból ismert Jason David Frank és Amy Jo Johnson eredeti szerepükben, Zöld és Rózsaszín Rangerként térnek vissza a képernyőre.

Napjainkban a hollywoodi filmek egyre nagyobb nyomást éreznek, hogy LMBTQ-hősökkel tarkítsák a szereplőgárdájukat, és bár akad, aki csak ígérget, vagy apró utalásokat tesz, mégis vannak, akik sikeresen mutatták be meleg karaktereiket.

 

Previous post

Szingli meleg férfi mesélt az örökbefogadás szépségéről

Next post

Mindenhol jó, de a legjobb otthon - Ankli’s lakásétterem, a belváros egyik legjobb helye