Hírek

Endlich! 2019-től házasodhatnak Ausztriában az azonos nemű párok

Végre! Döntést hozott Ausztria Alkotmánybírósága a házassági egyenlőség kérdéséről. A bírák úgy határoztak, hogy a jelenleg hatályos törvényi szabályozás diszkriminatív, legkésőbb 2019 év elejétől a meleg és leszbikus párok részére is engedélyezni kell a házasságkötést.

Bár nyugati szomszédunk jóval elfogadóbb az LMBT-közösséget illetően, a törvényi szabályozás meglepően lassan haladt az évek folyamán, bejegyzett élettársi kapcsolat kötésére is csak 2010 óta van lehetőség és év elején is úgy tűnt, sokat kell még várni a változásra. A bíróság döntésével azonban alig egy éven belül csatlakoznak az egyre terebélyesedő táborhoz, amelynek nemsokára a névrokon Ausztrália is tagja lehet.

A döntést azt követően hozták meg, hogy nyolc évvel ezelőtt, 2009-ben egy bécsi leszbikus pár panaszt nyújtott be, amiért a városi önkormányzat elutasította házasságkötési kérelmüket. A döntés tartalmazza, hogy amennyiben a kormány nem alkot és fogad el új törvényt a kérdésben, úgy a jelenleg életben lévő szabályozás 2018 év végén automatikusan hatályát veszti. A HOSI bécsi LMBT-szervezet kifakadó örömmel fogadta a hírt, míg a kormánykötésre készülő jobb- és szélsőjobboldali pártok egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Lenny Kravitz post inject banner
Previous post

Videó rögzítette, ahogy két nő megcsókolja egymást, börtönbe kerülhetnek miatta

Next post

Sztárok, akiknek nem is gondolnád, hogy valamelyik szülője az LMBT-közösség tagja