Hírek

Emma Thompson az iskolai homofóbia ellen kampányol

Emma Thompson angol színésznő is a Befogadó Oktatás Ideje (TIE) kampánya mögé állt, hogy megállítsák az iskolákban a homofóbiát. 

BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 15: Emma Thompson attends the 'Alone in Berlin' (Jeder stirbt fuer sich) premiere during the 66th Berlinale International Film Festival Berlin at Berlinale Palace on February 15, 2016 in Berlin, Germany. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

A színésznő Mhairi Black parlamenti képviselő, Peter Tatchell, melegjogi aktivista és a nyíltan meleg rögbi játékvezető Nigel Owens után csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek főfeladata, hogy újragondolja az iskolai diszkrimináció kérdését.

Emma Thompson a STV-nek nyilatkozott: “A homofóbia ideje már lejárt. Vége. Azok, akik rászoknak a homofób erőszakoskodásra, csak tinédzser dinoszauruszok, annyi lenne a dolguk, hogy elmennek az Öreg Fehér Emberek Klubjába és sherryt iszogatnak.”

Ez nem menő, ez nem intelligens és egyáltalán nem vonzó. Hagyd a szivárványt élni! Mindannyian együtt vagyunk benne, és ha fiatal vagy, akkor tudod, mi a jobb mindenkinek. Szabadulj meg a régiből, vedd magadhoz az újat – szabadulj meg a homofóbiától!

A színésznő szerint négy LMBT fiatalból egy már kísérelt meg öngyilkosságot, mert az iskolában szexualitása vagy gender identitása miatt zaklatták.

A TIE szóvivője így nyilatkozott a STV-nek: “El vagyunk ragadtatva, hogy Emma Thompson is a kampányunk mögé állt. Ezúton is felhívnánk a következő skót kormány figyelmét, hogy foglalkozni kell az iskolai homofób zaklatásokkal.

A szóvivő szerint a jelenleg zajló skót választási kampányban nagy szerepet játszik az oktatás kérdése, de sajnos az LMBT gyerekek elleni verbális és nonverbális erőszakról nincs szó. Reméli, hogyha minél többen állnak az ügyük mögé, akkor végre elkezdenek foglalkozni vele.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb