Hírek

Emberkereskedelemmel vádolják egy meleg átnevelő tábor vezetőit

Egy házaspár „bajba jutott” fiúknak tartott fenn átnevelő tábort Texasban, ám most emberkereskedelem vádjával kell szembenézniük.

 

Gary és Meghann Wiggins

 

A 49 éves Gary Wigginst és 34 éves feleségét, Meghann Wigginst, kiskorú fiúkat érintő szándékos emberkereskedelem vádjával tartóztatták le. A helyi média állítása szerint a fiúkat erőszakkal akarták munkára kényszeríteni – számol be róla a Pink News.

A házaspár a Burnet megyei, gyermekek számára fenntartott átnevelő tábort, a vallásos Joshua Otthont vezette. A hatóságok 2018 júliusában már nyolc 10 és 17 év közötti fiút hoztak el a táborból, mivel fény derült az ottani körülményekre. Innentől kezdve az ügynökségek folyamatos megfigyelés alatt tartották a texasi átnevelő tábort, hogy bebizonyosodhasson a bántalmazás, a gondatlanság, a munkaügyi jogsértés, a csalás és az emberkereskedelem gyanúja.

Wiggins ügyvédje, Eddie Shell nyilatkozata szerint a fiúk szülei, akik Texason kívül élnek, engedélyt adtak a fiúk fegyelmezésére. Ez magába foglalja a ház körüli teendők elvégzését és az arra való kényszerítést. Azt beismeri, hogy a fiúk fizetség nélkül dolgoztak a Joshua Otthonban, de nem hiszi, hogy a területen bármilyen illegális tevékenység folyt volna.

 

A texasi Joshua Otthon

 

Nem ez volt az első eset, hogy Gary és Meghann átnevelő tábort vezettek, volt már erre példa korábban Alabamában és Missouriban is. Alabamai táborukban 2016-ban végeztek házkutatást, miután néhány fiú megszökött és elmondták a hatóságoknak, hogy büntetésül megvonták tőlük az ételt, kényszergyakorlatokra kötelezték és elzárták őket társaiktól. A következő évben egy fiú azzal vádolta Gary Wigginst, hogy erőszakot alkalmazott rajta és szavait is idézte:

„Ki fogom üldözni belőled a démont és akkor végre heteró leszel.”

A házkutatások után a házaspár Missouriba költözött, ahol újra megnyitották a tábort, majd végül Texasba költöztek.

A párt jelenleg a Burnet megyei rendőrségen tartják fogva.

 

 

hirdetés
Previous post

A Hír TV még nem tud leszállni a Coca-Cola reklámkampányáról

Next post

Grindr randikra költötte a lelkész a templomtól lopott pénzt