Hírek

Elutasította az LMBTQ sportegyesületet az uszoda: eljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Az egyenlő bánásmód megsértése miatt tett panaszt az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál az Atlasz LMBTQ Sportegyesület, mivel megítélésük szerint az egyesületet az LMBTQ személyek egyenlősége érdekében végzett tevékenysége miatt érte hátrányos megkülönböztetés. A Hatóság eljárást indított.

Az Atlasz Sportegyesület 2004 óta biztosít sportolási lehetőséget leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek számára, hogy olyan elfogadó környezetben sportolhassanak, amelyben nem kell eltitkolniuk saját identitásukat. Az egyesület hét szakosztályt működtet, ahol több mint százötvenen sportolnak rendszeresen.

Az egyesület évente egész napos sporteseményt is szervez, a 13. Atlasz Sportnapra 2017. február 4-én került sor. Az úszóedzés helyszínének biztosítása érdekében elektronikus levélben érdeklődtek a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél úszósáv bérlése tárgyában. A bérlés lehetőségét és a medence adott időpontra vonatkozó elérhetőségét az uszoda elektronikus levélben visszaigazolta, ám amikor a szerződéskötéshez megküldött adatok révén a Kft. szembesült vele, hogy egy LMBTQ sportszervezetről van szó, elzárkóztak a szolgáltatás nyújtásától.

Azért megtagadni egy szolgáltatást, mert azt LMBTQ emberek is igénybe veszik, jogsértő és elfogadhatatlan. Annak érdekében, hogy a jövőben sem a Hegyvidék Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél, sem pedig más köz- és magánintézménynél ne fordulhasson elő hasonló eset, az egyesület az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és kérte a jogellenes gyakorlat kivizsgálását.

Az eljárás során az Atlasz Sportegyesület jogi képviseletét a Háttér Társaság látja el.

Atlasz Sportegyesület – Háttér Társaság sajtóközlemény

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin