Életmód

Elüldözték volna a faluból az ott házasodó meleg párt

Callum Hodge és Ashley Jenkins július tizenharmadikán Hodge szülőfalujában tartotta meg esküvőjét – egy alig 246 lelket számláló, délnyugat-angliai falucskában, Norton Malrewardban.

Amiről azonban sokáig nem volt tudomásuk, hogy Hodge édesanyja a mennyegző előtti napon fenyegető levelet kapott – valaki becsúsztatta neki a bejárati ajtó alatt. “Callumnak szégyellnie kellene magát, amiért kiteszi ennek a nagyszüleit. Nem fog a mennyországba jutni. Az élet egy új útjára kell vezetned. Az esküvőt pedig valami nagyon távoli helyen kellene megtartanotok. Ebben egyetértés van a falu lakói között” – olvasta a levélben a megdöbbent édesanya.

 

Callum és Ashley

 

Az anyuka úgy döntött nem avatja be fiát a levél tartalmába – csupán feljelentést tett a rendőrségen. De elmondása szerint borzasztó érzés volt olvasnia minden sorát. Úgy érezte senki nem látja már őket szívesen a faluban és mindenkivel szemben óvatosnak kell lennie. Ki tudja mikor szól be neki bárki, vagy akár radikálisabb lépésre is ragadtatja el magát.

Janie végül egy héttel később számolt be fiának az üzenetről – azok után, hogy a hivatalos szertartás rendben lement Bristolban, a lagzi pedig a kis faluban. A fiú nem leplezte felháborodását és a levélnek az egész településen híre ment. Elmondása szerint azonban az eltelt időben kizárólag támogató visszajelzéseket kapott – a kijelentés tehát, hogy “egyetértés van a falu lakói között” finoman szólva is túlzásnak bizonyult.

 

 

hirdetés
Previous post

Hatalmas rendőri készültség mellett zajlott le az első bosnyák pride felvonulás

Next post

Régmúlt idők pride felvonulásai, meleg menekültek és hazai queer élet a Humen Fesztivál ingyenes fotókiállításán