Hírek

Eltünteti az LMBTQ tartalmat az iskolákból Brazília elnöke

Nem is volt még olyan régen, hogy Jair Bolsonarót megválasztották Brazília új elnökének, a politikus máris újabb csapást mért az LMBTQ közösségre – mégpedig az oktatási rendszeresen keresztül.

Bolsonaro és kormánya úgy döntött, az iskolai tankönyvekben és a vizsgákon nincsen helye a gender kérdéseknek, a homoszexualitásnak, a feminizmusnak és a nők elleni erőszaknak sem. Ezek mellett azt is kijelentette, hogy a katonaság teljes körű hatalmat kaphatna néhány állami iskolában – írja a PinkNews.

 

Jair Bolsonaro

 

A jobboldali elnök annak a vágyának is hangot adott, hogy megszabadulna a 20. század egyik legkiemelkedőbb pedagógiai gondolkodójának, a liberális nézeteket valló brazil oktató és filozófus, Paulo Freire-nek örökségétől.

Egyik célom, hogy felemeljem Brazíliát a világ oktatási rangsorának legaljáról, és hogy felvegyem a harcot azzal a marxista szeméttel, amely befészkelte magát az oktatási intézményekbe.

Ricardo Velez Rodriguez, oktatásügyi miniszter teljes mértékben egyetértett az elnök tervével és azt mondta, mindörökre meg kell szabadulni a gender ideológiák támogatásától és agresszív hirdetésétől.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb