Hírek

Eltávolították a templomból az Ádámot és Évát helyettesítő meleg és leszbikus párt

Alig két hétig tartott a pályafutása annak a rendhagyó témájú oltárképnek, amelyet december elsején avattak fel a svédországi Malmőben. Akkor Helena Myrstener, a műnek otthont adó Szent Pál templom lelkésze boldogan számolt be róla Twitter-oldalán, hogy a világon elsőként avattak fel ilyen témájú oltárképet templomban.

 

Az oltárkép | Forrás: Twitter

 

Az avatásnak nemcsak Svédországban, de szerte a világon híre ment, az öröm azonban (vagy mások esetében éppen a felháborodás) nem tartott sokáig. A Svéd Egyház leszedette az oltárképet. “A tény, hogy két azonos nemű pár szerepel az alkotáson, egyáltalán nem megosztó. De az, hogy látható rajta egy kígyó is, amely hagyományosan az ördögöt szimbolizálja, itt azonban transz személlyé alakul át, azt az üzenetet hordozhatja, hogy a transz emberek ördögiek” – olvasható az egyház által kiadott nyilatkoztatban.

Az egyelőre nem eldöntött, hogy ettől függetlenül a képet áthelyezik e egy kevésbé frekventált helyszínre, a lelkész és az alkotó azonban egyaránt csalódottságának adott hangot. Az utóbbi, Elisabeth Ohlson Wallin szerint a kígyót az egyház csak kifogásként használta fel annak érdekében, hogy levetethesse a képet.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb