Hírek

Eltávolított kínálatából egy áttérítő appot az Apple

Egy sikeres petíciónak hála eltávolították az Apple Store-ból azt az applikációt, amelyet egy vallási szervezet készített annak érdekében, hogy népszerűsítse az áttérítő terápiákat.

A petíciót a Truth Wins Out nevű amerikai szervezet indította, akik mindig is a melegellenes provokációk és az ex-meleg mítoszok ellen harcoltak. Állításuk szerint az applikáció a fiatalabb korosztályt célozta meg, akiknél népszerűsíteni akarták a visszatérítő terápiákat – írja a Pink News.

Living Hope Ministries applikációja többek között bűn, betegség és függőségként ábrázolta a homoszexualitást. Az áttérítő terápiákkal pedig azt a célt tűzték ki maguknak, hogy segítsenek a melegeknek „visszaváltozni” heteroszexuálissá, amit imádkozással és terápiával érhetnek el. 

A vallási szervezet azonban azt állítja, hogy ők csakis olyan embereknek akarnak segíteni, akiknek nem összeegyeztethető a hite és a szexuális orientációja. Éppen ezért mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy applikációjuk visszakerülhessen az Apple Store-ba.

„Nincsen semmi bajunk azokkal, akik melegek, és azok is akarnak lenni… Mi nem akarunk olyanokat megváltoztatni, akik nem akarják.”

A visszatérítő terápiák ellen is indítottak már petíciókat Kanadában, ahol egyelőre közel 70 000 ember támogatta a döntést. Ennek oka, hogy a terápiák többsége etikátlan és bántó eszközökhöz folyamodik, és úgy vélik, az LMBTQ közösségbe tartozni egyet jelent a mentális betegségekkel, amikből ki kell gyógyítani az embereket. 

Previous post

Az LMBT közösségnek állít emléket az új kanadai egydolláros

Next post

Eszméletlen cuki ajándékot talált ki a transznemű unokájának a nagyi