Nagyvilág

Elsüllyedt egy meleg partihajó 60 emberrel a fedélzetén

 

Nem indult jól az éve azoknak a bulizóknak, akik egy meleg partihajón hagyták volna maguk mögött a kellemetlen emlékű 2020-at. A mexikói Puerto Vallarta melletti vizeken újévkor ugyanis 60 emberrel a fedélzetén elsüllyedt a PV Delice Party Cruise meleg partiszervező bulihajója.

A hajó már visszafelé tartott a partra, amikor süllyedni kezdett. A Newsweek az egyik vendéget, a chicagoi Emilio Blancot idézi:

“Szerintem a legénység egyszerűen csak nem tudta profin irányítani hajót, a hullámok nem volt nagyon erősek és nem volt túl szeles sem az idő. Legalább 10 kisebb hajót láttam jönni menteni. Beleugrottam az egyikbe, aminek a tulajdonosa volt olyan rendes, hogy menteni küldte a kapitányát. Elég félelmetes helyzet volt.”

 

 

A partihajó úgy hirdette magát, hogy a fedélzeten korlátlan italfogyasztás, DJ és gogo-táncosok várják a vendégeket 120-150 dollár közötti belépő fejében.

A helyi hatóságok 8 főben maximalizálták az egy helyen tartózkodók számát, a bároknak pedig este hétkor zárniuk kell. A szervezőnek a szabályok szerint le kellett volna fújnia a partit és visszatéríteni a befizetett összeget, de később úgy döntöttek, inkább a szomszédos régió vizein megtartják a bulit.

Ha a süllyedő hajó nem lett volna elég, a közösségi média és a sajtó is a vakációzó amerikaiak felelőtlenségét boncolgatja. A mexikói város kórházai tele vannak koronavírusos betegekkel, az USA járványügyi hatósága a nagyon magas veszélyességi kategóriába sorolta Mexikót, és az országba való mindenféle beutazás kerülését kérte.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb