Lifestyle

Elsőként vár babát a transznemű pár az Egyesült Királyságban

Jake és Hannah Graf bejelentették, hogy első közös gyermeküket várják, amivel ők lesznek Nagy-Britanniában az első szülők, akik mind a ketten transzneműek.

 

Hannah és Jake.

 

Hannah Graf, aki a legmagasabb rangú transznemű nő lett a Brit Hadseregben, még 2017-ben jelentette be eljegyzését a szintén transznemű filmkészítővel, Jake Graffel, és azóta már boldog házasokként élik mindennapjaikat. Most pedig boldogságuk csak még tovább fokozódik, hiszen hónapokon belül kislányuk születik – írja az Attitude.

„Jake már az első randink után egy héttel arra volt kíváncsi, hogy szeretnék-e gyerekeket. Ha akkor nemet mondok, akkor nem folytattuk volna tovább a kapcsolatunkat. Mindig is akartam, de sosem gondoltam volna, hogy tényleg lesz gyermekem. Azt sem hittem, hogy valaha lesz párom, azt pedig végképp nem, hogy valaha megházasodok”

– nyilatkozta Hannah a Mail Online-nak.

A lányuk, aki egy béranya segítségével jön majd a világra tavasszal, genetikailag kapcsolódni fog Jake-hez, aki ennek érdekében évekkel ezelőtt hat hónapra abbahagyta a tesztoszteron szedését.

„Akkor már legalább hat éve szedtem a hormonokat, és nagyon meg voltam elégedve magammal, boldog voltam így, de nem akartam elszalasztani a lehetőséget, hogy gyermekem legyen, és csak így lehetett esélyem rá, hogy én legyek a biológiai apja. Ezért hát hat hónapig nem szedtem a tesztoszteronokat, és elmentem egy jól ismert londoni termékenységi klinikára. Nagyon őszinték voltak, és azt mondták, hogy nincsen statisztikájuk arról, mennyi esély van az eljárás sikerességére. Eddig még sosem csináltak ehhez hasonlót. Ennek ellenére beleegyeztek az eljárásba, és az édesanyám, aki a nemi átalakító műtétem alatt is nagyon támogatott, kifizette az összeget, mert ő is tudta, hogy mindig is szerettem volna gyerekeket”

– emlékezett vissza az eljárás kezdetére Jake.

Boldogságukat és izgalmukat azonban beárnyalják a negatív kritikák, amelyekkel egyenesen a barátaiktól kellett szembesülniük. Szerintük ugyanis a béranyaság nem helyes. A pár úgy látja, hogy az emberek úgy alkotnak véleményt a béranyaságról, vagy esetleg a transzneműségről, hogy jobban belegondolnának a dolgok hátterébe, és megpróbálnák megérteni az okait. Ez mégsem vette el a kedvüket, és Jake és Hannah alig várják, hogy családjuk kislányukkal bővüljön áprilisban.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb