Kultúra

Elsőként kap önálló képregénysorozatot a DC egyik meleg férfi szuperhőse

A DC Comics nemrég jelentette be, hogy mely sorozatokat folytatják, milyen új történetekbe kezdenek és hogy melyek azok a sztorik, amiktől el kell búcsúzniuk a rajongóknak idén. Ennek részeként azt is megtudhattuk, hogy a képregények történetében elsőként ők vállalták magukra azt a fontos feladatot, hogy egy meleg férfi szuperhős kalandjait önálló kiadványban jelentessék meg. A kiválasztott hős neve Midnighter, és korábban a The Authority névre hallgató szuperhős-csapat tagjaként találkozhattunk vele.

3473728-midnighter
Midnighter

Midnighter először 1998-ban tűnt fel a DC egyik alcsoportjaként működő Wildstorm Comics képregényeiben, melynek hősei a DC “sztárjaihoz” (Batman, Superman, Wonder Woman) képest egy alternatív univerzumban léteztek. 2011-ben, amikor a kiadó megreformálta az univerzumot, többek között Midnighter-t és párját, Apollót is integrálták a fő történetfolyamba, a Stormwatch névre hallgató csapat prominens tagjaiként.

Apollo-Midnighter
Apollo és Midnighter

A 90-es években tehát volt önálló képregénye Midnighter-nek, de ez az első eset, hogy egy mainstream kiadóvállalat egy meleg férfi szuperhősnek ad saját sorozatot. A DC egyébként már korábban is igyekezett figyelmet fordítani az LMBT-reprezentációra: a 2011-es nagy reform része volt az a történelmi cselekedet is, hogy a 2006-ban leszbikusként “újraélesztett” Batwoman lett az első homoszexuális karakter, aki önálló képregénysorozatot kapott. Ezt azonban sajnos azóta elkaszálták.

Earth-2-2-02-cover
A Zöld Lámpás és kedvese

Midnighter mellett további LMBT-hősök is nagyobb szerephez jutnak idén. A sötét erőkkel kacérkodó, biszexuális John Constantine új sorozatot kap, Constantine: The Hellblazer címen. Mellette pedig az Earth 2 nevű univerzumban a meleg Zöld Lámpás, az ugyancsak meleg Tini Titán, Bunker, valamint a Secret Six biszexuális antihőse, Catman kalandjai is folytatódnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb