Egészség

Első nap az edzőteremben – Kezdőként is magabiztosan

Régóta fontolgatod, hogy rendszeresen eljárj edzeni, de visszatart a fitneszstúdiók csillogó, mégis sokszor ridegnek tűnő világa? Most abban igyekszünk segíteni, hogy kilépve a fontolgatás szakaszából valóban a tettek mezejére lépj. Meríts hozzá önbizalmat cikkünkből!

Elismeréssel adózunk azok előtt, akik foglalkoznak a testükkel, ám sokan azért teszik meg nehezen az első lépéseket, mert valóságos edzőterem-fóbiában szenvednek, hiszen úgy gondolják, nem elég csinosak vagy nem elég edzettek ahhoz, hogy egy fitneszcentrumban feszegessék a határaikat. Ezen azonban könnyen felülkerekedhetünk, ha megtaláljuk azt a helyszínt, ahol jól érezhetjük magunkat.

Milyen a nekünk való terem?

A megfelelő terem kiválasztásánál fontos szempont, hogy közel legyen az otthonunkhoz, vagy a munkahelyünkhöz, és hogy valóban ne feszélyezzen bennünket a légkör. Előtte érdemes körbenéznünk és tájékozódnunk a szolgáltatásokról. A legtöbb helyen szívesen körbevezetnek, érdemes szemügyre venni a gépparkot, a kardiogépek számát, rákérdezhetünk, van-e televízió, hogy gyorsabban repüljön az idő futás vagy tekerés közben. Az is csak előnyére válik egy teremnek, ha vannak wellness-szolgáltatások, van szolárium, gyermekmegőrző, vitaminbár, ingyen lehet parkolni és akár bankkártyával is fizethetünk. Ha nehézkes az időbeosztásunk, érdemes olyan edzéshelyszínt keresni, amely 0-24 órában üzemel.

Mindenki volt kezdő!

A feszengés közepette sokszor nem látjuk a fától az erdőt, és megfeledkezünk arról az igen fontos részletről, hogy mindenki kezdő volt egyszer. Teljesen rendben van, hogy tapasztalatok híján fogalmunk sincs, melyik gép mire való, vagy milyen óratípus lenne a testhezálló számunkra – ebben az edzők nagy segítségünkre lehetnek, forduljuk bizalommal hozzájuk. Fontos, hogy ne kezdjük el azonnal másokhoz mérni formánkat, mert könnyen kedvünket szegheti, ha olyanokhoz hasonlítjuk magukat, akik már évek óta rendszeresen edzenek és jól mozognak ebben a világban. Kezdetben ne várjunk csúcsteljesítményt; érezni fogjuk, hogy már az is örömet szerez, hogy egyáltalán elkezdtük, és nem adtuk fel a kezdeti nehézségek után. Megnyugtatásul: ahogy jönnek a sikerélmények, és ahogy jobban érezzük majd magunkat a bőrünkben, egyre kevesebb lesz bennünk a kétely is.

Legyen célunk!

Lényeges, hogy magunk előtt lássuk, milyen eredményt szeretnénk elérni, és mennyi időt tudunk szakítani erre hetente. Nagyon fontos a rendszeresség – jó, ha legalább heti kétszer, de inkább háromszor be tudjuk építeni az életünkbe a mozgást. Az első alkalommal mindenképpen érdemes személyi edző segítségét kérni, aki megmutatja a megfelelő ülés-, illetve súlybeállításokat. Ma már léteznek kiscsoportos személyi tréningek is. A szakmai felügyelet biztonságot ad kezdetben, hiszen a személyi tréner az edzettségi szintünknek és céljainknak megfelelő tervet készít nekünk.

Önmagunkra figyeljünk!

Sokan azt gondolják – főleg kezdőként –, hogy mindenki őket bámulja a teremben. Az igazság az, hogy az emberek nagy része önmagával van elfoglalva, így a legjobb, ha valóban csak önmagunkra (és az edző instrukcióira) koncentrálunk. Nyugtázzuk elégedetten, hogy lám, képesek vagyunk irányítani az életünket és ennek részeként változtatni az alakunkon is, és máris nagyobb kedvvel indulunk majd edzeni!

Gilda Max Díva Fitnesz

1065 Budapest, Hajós u.32. – Kizárólag hölgyeknek!

Gilda Max Allee

1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.

Gilda Max River Estates

1134 Budapest, Váci út 35.

Gilda Max Hermina

1146 Budapest, Hungária krt. 162-166.

Gilda Max Flórián

1035 Budapest, Flórián tér 6.

Gilda Max Savoya

1117 Budapest , Hunyadi János út 19.

Mi legyen a sporttáskában?

Egy jó kiképzésű edzőcipőre mindenképpen szükségünk lesz. Figyeljünk arra, hogy öltözékünk jól vezesse a nedvességet, kényelmes és méretben is megfelelő legyen. Hölgyeknek ajánlott a sportmelltartó is. Érdemes beruházni 2-3 pár sportzoknira, egy vizes kulacsra, valamint egy shakerre, amelyből a fehérjeturmixunkat kortyolgathatjuk. Pulzusmérő órát a nagyobb termekben már bérelhetünk, törölközőt szintén sok helyen adnak. Ha a kedvenc számainkat hallgatnánk edzés közben, akkor szerezzünk be egy karra helyezhető mobiltelefon-tartót is. Érdemes a sporttáskát mindig magunknál tartani, például bevinni a munkahelyünkre vagy a kocsi csomagtartójában tárolni, így nem hivatkozhatunk arra, hogy nincs nálunk a cuccunk.

Kovács Krisztina

Previous post

Öngyilkos lett a három hete YouTube-on előbújó meleg fiú

Next post

Nyálcsorgató - A férfi, akivel garantáltan az egekbe repülsz