Hírek

Elrabolták és a kórházi ágyhoz szíjazták a meleg férfit az átnevelés érdekében

Sohasem könnyű egy nős férfinek bevallania otthon, hogy valójában meleg. De azt senki sem gondolná még a legvadabb rémálmaiban sem, hogy ezután elmegyógyintézetbe zárják és gyógyszerkoktélokkal tömik, hogy kigyógyítsák.

nat_ho
Képünk csak illusztráció / forrás

Pedig pontosan ez történt egy kínai férfivel. Jü Hu (Yu Hu) felesége készségesen beleegyezett a válásba, de a férfi családja korántsem volt ilyen megértő. Ápolókat béreltek fel, akik elfogták, betuszkolták egy furgonba, majd egy elmegyógyintézetben leszíjazták a kórházi ágyra.

Tizenkilenc napon keresztül ismeretlen összetételű gyógyszerkoktélokkal tömték, amikor pedig nem akarta ezeket bevenni, veréssel fenyegette a személyzet.

A 32 éves férfi csak azután szabadult, hogy barátja és LMBT aktivisták a Honan (Henan) tartományi rendőrséghez fordultak. Az eset után beperelte fogvatartóit, és már övé a sokadik beadvány, ami az átnevelő terápiák betiltását követeli.

„Melegnek lenni nem bűn, de amit velem tettek, az bűncselekmény. Nem én vagyok az egyetlen, akinek ilyesmit kellett elszenvednie, és ennek véget kell vetni.” – mondta.

Még mindig rémálmai vannak a történtek miatt. Nem kér sokat, csupán azt, hogy a kórház kérjen bocsánatot, és ismerje el, a homoszexualitás nem betegség, amit kezelni kellene.

Maga a homoszexualitás nem számít büntetendőnek Kínában, de csak 2001-ben vették le a mentális zavarok listájáról. Bár az elmúlt években főleg a nagyvárosokban valamennyivel nőtt a melegség társadalmi elfogadottsága, a diszkrimináció még mindig igen elterjedt.

A hírhedt egykepolitika következtében sok kínai szülőnek csak egyetlen gyermeke van, ezért a házasság és az unokák miatt hatalmas a nyomás a meleg és a leszbikus fiatalokon. Közülük sokan kötnek érdekből házasságot, hogy a szülőket megnyugtassák.

Akik átnevelő terápia részesei lesznek, akár önkéntes alapon, akár családi ráhatással, azok átlagosan nyolcszázezer forintnyi jüant hagynak az egészségügyi intézményekben, jóllehet a költségek akár a többszörösére is rúghatnak, ahogy az orvosok még újabb kúrákra biztatják a pácienseket.

Ami az árakat illeti, a harmincmilliós Csungkingban (Chongqing) körülbelül 165 ezer forintnyi jüanba kerül egyetlen kezelés, bár ezért már egyágyas szoba és kémiai kasztrálás is jár. A teljes siker érdekében természetesen tucatnyi kezelés ajánlott.

LMBT aktivisták az orvosok hozzáállását szeretnék megváltoztatni. Erről Joelle Yao, a pekingi LMBT-központ munkatársa mesélt: „Megpróbáljuk felvilágosítani őket, bemutatjuk őket LMBT embereknek, és megmutatjuk, a melegség nem sorscsapás. A foglalkozások után sok orvos egészen máshogy viszonyul a melegséghez. Kínában az előítéletnek főként a tudatlanság az alapja, nem pedig vallási meggyőződés.”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin