Hírek

Először vezeti nyíltan leszbikus nő a világ egyik legnagyobb vállalatát

A Time magazin készített interjút Beth Forddal, a 10 ezer főt foglalkoztató és mintegy 300 ezer mezőgazdasági terméket forgalmazó amerikai Land O’Lakes idén augusztusban kinevezett vezérigazgatójával.

Beth Ford nemcsak azért figyelemreméltó, mert egyike annak a maroknyi, 25 nőnek, akik a Fortune 500-as listáján szereplő valamely vállatatot irányítják, hanem mert ő az első nyíltan leszbikus, aki e listán szerepel.

Beth Ford

A hölgy Iowa államban, nyolcgyermekes családban nőtt fel és már egyetemi évei eleján elhatározta, hogy olyasmit tanul majd “amiből meg is lehet élni“, így gazdasági irányba ment. Első munkahelyén, egy olajipari vállalatnál ismerte meg későbbi feleségét, Jillt, akivel aztán New Yorkba költöztek.

A magazinnak felidézi, hogy egy nap, mikor épp kocogtak, szembejött velük akkori munkaadója, akinek gondolkodás nélkül partnereként és nem “jóbarátként” mutatta be a mellette álló Jillt. “Több, mint két évtizede vagyunk együtt, ami a legnagyobb áldás számomra.

Véleménye szerint a Land O’Lakes tulajdonosi körének nem az számított, hogy nő, vagy leszbikus, hanem a professzionalitás, amelyet munkájába visz. “Amikor e pozícióba kerülsz azt akarod, hogy a vezetői képességeidet értékeljék és a végzett munkát, amit elvárnak tőled.

A Beth Forddal a Time magazin által készített rövid, angol nyelvű videóanyag itt tekinthető meg:

CC header banner – 2019 júl
Previous post

11 milliárd forintért kelhet el egy meleg párt ábrázoló festmény

Next post

Így várják a szivárványcsaládok idén a karácsonyt!