Hírek

Először van transznemű szereplő a Cartoon Network rajzfilmjében

Transznemű szálat mutat be a Steven Universe című rajzfilmsorozat évadzárója.

Steven Universe című animációs sorozat évadzárójában a készítők úgy döntöttek, nem túl feltűnően, de bevezetnek egy transznemű szálat, amellyel a nézőkis azonosulni tudnak.

A Cartoon Network műsora eddig öt évadot élt meg készítőjének, Rebecca Sugarnak köszönhetően, aki meglepő – és igencsak szomorú módon – az első női alkotó a csatornánál – írja az LGBTQ Nation.

Steven Universeembernek kinéző űrlényekről szól, akik közül az egyik, Rózsa Kvarc lemondott fizikai formájáról, hogy egy embertől lehessen gyermeke. Ez a gyermek lett Steven, aki magában hordozza édesanyja lelkét, azaz ékkövét. 

Éppen ezért az ötödik évad utolsó epizódjában Stevennek az Ékkő Otthonon tett látogatása alkalmával meg kell győznie a többieket, hogy ő egy fiú, hiszen édesanyja ékkövének köszönhetően nőnek hiszik. Elválasztják őt ékkövétől, arra számítván, hogy édesanyja alakját ölti fel. E helyett Steven egy rózsaszín és egy élettelen alakja jelenik meg előttük, melyeknek újra eggyé kell válniuk. 

„Csak azt akarom, hogy önmagad lehess. Ha te erre nem vagy képes, akkor majd én segítek neked” –mondja Fehér Gyémánt, miközben megtámadja Steven ékkövét.

Miután azonban Steven és anyja ékköve újra egyesülnek, elárulja, hogy ő önmaga, és mindig is az volt. Éppen ez segített a transznemű nézőknek azonosulni Stevennel, akiben mindig is egy nő ékköve lakozott, és ennek hangot is adtak Twitteren. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb