Hírek

Először vállalják arccal történeteiket a homofób és transzfób támadások áldozatai

 

“2013-ban buliból hazafelé menet egy barátommal csókolóztunk a körúton. Egy közeli kisboltból kijőve két férfi baseballütővel fenyegetett meg minket, hogy azonnal hagyjuk abba.”

“2014-ben a Pride felvonulásra tartva fekete ruhás kopaszok kötöttek belénk, engem ököllel arcon csaptak, egy barátomat háton rúgták.”

“2015 őszén a Stefánia úton bicikliztem, amikor egy autós éktelen buzizásba kezdett, majd leköpött.”

“A párommal nem titkoljuk, hogy melegek vagyunk. Sajnos rendszeresen érnek bennünket homofób beszólások, sőt egy környékbeli srác nemrégiben ököllel megfenyegetett, és vállal belénk jött.”

Néhány, a Magyarországon LMBTQI embereket érő támadások közül…

 

 

Az idén 22 éves Háttér Társaság okostelefonos alkalmazást indít, amely kifejezetten a homofób és transzfób támadások áldozatainak segít. Az ehhez kapcsolódó adománygyűjtő kampányban először vállalják a nyilvánosság előtt történeteiket a korábbi gyűlölet-bűncselekmények áldozatai. Az adjukössze.hu felületén még 9 napig tart a gyűjtés az applikációra >> TÁMOGATOM!

 

 

A projektről

Az UNI-FORM az első európai szintű online felület, amely összekapcsolja az LMBTQI civil szervezeteket és a rendőrséget, hogy közösen léphessenek fel a látencia csökkentéséért – annak érdekében, hogy minél többen jelentsék a gyűlölet-bűncselekményeket és az online gyűlöletbeszédet.

Korábbi kutatásaink szerint szerint a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmény áldozatává vált magyar válaszadók kevesebb mint egyötöde (17%-a) jelentette a hatóságoknak az őket ért támadást. Azoknak, akik nem jelentették az ellenük elkövetett bűncselekményeket, jelentős része attól félt, hogy a rendőrségen is homofób vagy transzfób attitűddel találkozna. A UNI-FORM és a Háttér Társaság célja, hogy ezen változtassunk.

 

 

A Háttér Társaságról

A Háttér Társaság Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő LMBTQI szervezete, amely támogató szolgáltatásokkal, képzésekkel, kutatásokkal segíti az LMBTQI emberek egyenlőségét és társadalmi befogadását. Az egyesület jogsegélyszolgálatot működtet, amelyhez rendszeresen fordulnak gyűlöletbűncselekmény-áldozatok; a szervezet számukra ingyenes jogi segítséget és (ha szükséges) jogi képviseletet biztosít. Az egyesület az elmúlt években több száz rendőrt és rendőrhallgatót készített fel az LMBTQI emberekkel kapcsolatos tiszteletteljes bánásmódra és a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos hatékony fellépésre.

 

 

(Háttér Társaság)

hirdetés
Previous post

Kiderült a világ legöregebb teknőséről, hogy meleg

Next post

Először lesz transznemű modell a Playboy címlapján