Hírek

Először választottak képviselővé transzneműt délkelet-ázsiai országban

Történelmi győzelmet ünnepelhetett március 24-én vasárnap Tanwarin Sukkhapisit, aki Thaiföld első megválasztott transz képviselője lett a 2014-es katonai puccsot követő első szabad parlamenti választáson.

 

Tanwarin Sukkhapisit

 

Az egyébként filmrendezőként dolgozó Sukkhapisit a Jövőbe Előre Párt (Future Forward Party) színeiben nyert mandátumot, amely a legnagyobb kihívója volt a hadsereg által irányított eddigi kormánypártnak – bár annak parlamenti többségét valószínűleg nem sikerült megszüntetni, ami azért is sajnálatos, mert a Jövőbe Előre Párt manifesztójában számos, az LMBTQ közösség jogai melletti kiállás olvasható.

A magát transzneműként és biszexuálisként meghatározó Sukkhapisitnek két nagy terve van a következő parlamenti ciklusban: képviselni a thai kisebbségeket – ideértve az LMBTQ közösséget – és harcolni a házassági egyenlőség megvalósulásáért a délkelet-ázsiai országban.

Mandátumát Facebook-posztban is megköszönte választóinak:

 

Young Pride Club

นายกทรานส์คนแรกในฝรั่งเศส! ตำแหน่งนายกทรานส์คนแรกของ Marie Cau และ ก… ารมีตัวตนของทรานส์ในการเมืองฝรั่งเศส . อ่านฉบับเต็ม: https://youngprideclub.com/…/marie-cau…/ วันเสาร์ที่ผ่านมา …

 

Previous post

A világ legboldogabb országai védik LMBTQ közösségeiket

Next post

Hogyan készüljünk a strandszezonra?