Hírek

Először választhatnak transz férfit bíróvá az Egyesült Államokban

Történelmet írhat Henry Sias, aki Philadelphia városában indul bírói székért – megválasztása esetén ő lesz az Amerikai Egyesült Államok első transz férfija, aki bíró lett.

A negyvenkét éves Sias a Yale Egyetemen végzett, mindeddig büntető és polgári joggal foglalkozott ügyvédként Philadelphiában, ahol közel álltak hozzá az LMBTQ ügyek is.

 

Henry Sias

 

Nemrég azonban úgy döntött, bíróként szeretné folytatni a közösség szolgálatát. 2017-ben már tett rá kíséreletet, de akkor végül nem ő került a bírói székbe. A reményt nem veszítette el és szándékában áll történelmet írni. Célja nem változott az évek során: meg szeretne bizonyosodni arról, hogy az igazságszolgáltatási rendszer mindenkit egyenlően kezel.

Azért indulok a bírói székért, mert tudom milyen az, amikor elutasítanak és háttérbe szorítanak. Mialatt felnőttem, sosem hittem volna, hogy valaha igazságosan fognak velem bánni. Mindig azt hittem, hogy az olyan férfiaknak, mint én, a transznemű férfiaknak nem kellene láthatónak lenniük. Eddig még sosem nyertünk választásokat állami vagy szövetségi hivatalra, a bírói székről már nem is beszélve.

Bár Sias lehet az első transznemű férfi, aki bírói székbe ül, korábban már volt rá példa, hogy transznemű nőket választottak e pozícióba.

Sias kampányvideója Twitter-oldalán tekinthető meg:

 

Henry Sias on Twitter

Today I’m sharing my story and why I’m running for Judge in Philadelphia. This is the start of our movement, please share this with your friends. https://t.co/OEa1SUnlJl

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Újabb részlet derült ki a Szólíts a neveden folytatásáról

Next post

LMBTQ aktivista lett a melegsége miatt öngyilkosságot elkövető fiú édesanyja