Hírek

Először ünnepel Pride Hónapot Harry herceg és felesége

A brit királyi családból elsőként Harry herceg és Meghan Markle osztották meg gondolataikat a Pride Hónap kezdetével kapcsolatban, melyben megemlékeztek Diana hercegnőről, Harry tragikus autóbalesetben elhunyt édesanyjáról és az LMBTQ-közösségről.

Minderre a királyi pár hivatalos Instagram oldalán került sor, melyen keresztül tizenegy szervezetet követnek, amely küzd az LMBTQ-egyenlőségért vagy megemlékezik a Stonewall-lázadásról, de köztük van a Human Rights Campaign, az Albert Kennedy Trust, a Trevor Project és az Elton John AIDS Foundation is – írja a Pink News.

 

 

Júniusban büszkén ragyogunk a Pride tiszteletére. Ebben a hónapban tiszteletünket fejezzük ki azok felé, akik támogatják az LMBTQ-közösséget – a fiatalokat, az idősebbeket, a családjaikat és barátaikat, azok felé, akik sokat megtapasztaltak a múltban, és akik bizakodnak egy megérdemelt, elfogadóbb jövőben. Mi mellettetek állunk és támogatunk Titeket. Mert ez az egész igazán egyszerű: a szerelem az szerelem.

A szöveg mellé egy kollázst is csatoltak, melyen az LMBTQ-pozitív képek mellett láthatunk egy fotót Diana hercegnőről is, ahol éppen egy kórházi látogatáson volt az AIDS krízis idején. Láthatjuk, hogy Harry édesanyja nyomdokaiba lépett, aki a királyi családból a leginkább szívén viseli az LMBTQ-közösség sorsát, és a küzdelmet sem adja fel a HIV/AIDS ellen.

 

https://humenonline.hu/hiv-galan-vesz-reszt-eloszor-jegyesparkent-harry-herceg-es-meghan-markle/

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb