Hírek

Először szólalt fel amerikai alelnök homofób szervezet konferenciáján

Mike Pence, az Amerikai Egyesült Államok 2017 januárjában beiktatott 48. alelnöke eddig is bonyolult kapcsolatot ápolt hazája LMBTQ-közösségével.

A korábban Indiana állam kongresszusi képviselőjeként, majd kormányzójaként ismert politikus háza előtt egyszer hatalmas melegbulit szerveztek,  máskor szivárványzászlóval dekorálták ki a házát, miközben maga Donald Trump humorizált azon, hogy alelnöke felkötné az összes meleget, sőt, tevékenységével sikerült kiprovokálnia, hogy szülővárosa megszervezze alapítása óta első pride felvonulását. Bár utóbbiról Pence azt nyilatkozta, hogy nem zavarja, sőt, egyenesen büszke rá.

 

Mike Pence és Donald Trump – közöttük pedig az elnök felesége, Melania Trump

 

Arra azonban nem tudjuk mennyire büszke, hogy múlt hétvégén beszédet mondott a gyűlöletcsoportként ismert, radikálisan keresztény Családkutató Tanács (Family Research Council) konferenciáján. Szomorú tény, de a szervezet egy tavalyi rendezvényén a hivatalban lévő elnök, Donald Trump mondott beszédet, és a múlt hétvégi Szavazói Értékek Tanácsán is jelen volt a Republikánus Párt több vezetője, így például Mike Pompeo külügyminiszter, Mitch McConnell, a párt szenátusi vezére, valamint Ben Carson lakhatási és városfejlesztési miniszter – utóbbi politikus hajmeresztő gondolatmeneteiről korábban mi is beszámoltunk.

Mike Pence egy szombat reggeli, „Hogyan sérülnek a gyermekek a gender ideológiától” című panelbeszélgetésen vett részt több közismerten homo- és transzfób orvos és pszichológus kíséretében.

A szervezet vezetője egy bizonyos Tony Perkins, melegellenes prédikátor. Perkins két éve nyáron azzal került be a hírekbe, hogy egy kenuban kényszerült elhagyni otthonát, miután a louisianai áradások az ő házát is elérték. Az ügy pikantériája, hogy a prédikátor gyakran hangoztatta azt, a természeti csapásokkal Isten a homoszexuálisokat sújtja a “bűneik miatt”. Ezután Trump személyesen adományozott százezer dollárt a prédikátornak.

Perkins befolyását jelzi, hogy lobbicsoportja élén Trump beiktatása után azt követelte, hogy az amerikai külügyminisztériumból rúgjanak ki mindenkit, aki kiáll az LMBT-jogegyenlőség mellett.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin