Sport

Először szerzett világbajnoki címet nyíltan meleg pankrátor

fotó: IWTV

 

Péntek este beírta magát AC Mack a pankráció történelmébe azzal, hogy Alex Shelley legyőzésével nyíltan meleg férfiként elsőként szerzett világbajnoki címet.

Az OutSports beszámolója szerint az IWVT Independent Wrestling címét elnyerve a férfiak között övé az elsőség, de a női sportolók közül már több világbajnok is kikerült, például Sandy Parker, Susan Green, Paige, Nyla Rose és Trish Adora is.

AC Mac a meccs végén a ring közepén csókolta meg a párját. Győzelme után beszélt arról, mennyire jelentős számára a cím: „2016-ban kezdtem a pankrációt. És sokan mondták nekem, hogy neked ebből az államból ez soha nem fog sikerülni. Se a külsőddel, se a bőrszíneddel, se amiatt, hogy kivel fekszel le. […] Azoknak, akik még mindig nem értik, hogy mekkora dolog ez, utánanéztünk: Azt találtuk, hogy AC Mac bekerül a történelemkönyvekbe – nemcsak a független sportban, nemcsak a legnagyobb ligákban, nemcsak Japánban vagy máshol – a prankráció teljes világának most már megvan az első nyíltan meleg férfi világbajnoka.”

“Anya, világbajnok vagyok!”

– írta a Twitteren megosztott képhez a sportoló, amin az édesanyjával látható a mérkőzése után.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb