Kultúra

Először szerepelt több leszbikus karakter a tévékben, mint meleg férfi

The L Word: Generation Q

 

Először fordult elő, hogy a tévésorozatokban és filmekben ábrázolt LMBTQ karakterek között a leszbikus nők száma meghaladta a meleg férfiakét, derült ki a GLAAD médiafigyelő éves jelentéséből. A szervezet 1996 óta elemzi az LMBTQ reprezentációt az amerikai televíziózásban. A 2021-2022-es tévés évadban az öt nagy műsorszolgáltató (ABC, NBC, CBS, FOX és The CW) adásaiban 141 queer karakter tűnt fel a képernyőkön, 40 százalékuk a leszbikus nőket, 35 százalékuk a meleg férfiakat képviselve.

„Fontos, hogy még a saját, marginalizált közösségünkben is az egyenlőséget lássuk. Ezért az, hogy a nők ennyire előtérbe kerülnek, számomra annak a jele, hogy van fejlődés, hogy haladunk előre”

 

– mondta Sarah Kate Ellis, a GLAAD elnöke az NBC Newsnak. A főműsoridőben sugárzott televíziós műsorokban az összes sorozatszereplő 11,9 százalékát tették ki az LMBTQ karakterek.

A tévécsatornák mellett a streaming-szolgáltatók legalább annyi – ha nem több – sorozatot gyártanak. A médiafigyelő az ő tevékenységüket 2019 óta elemzi, és idei jelentésük szerint ott továbbra is a meleg férfiak vannak többségben: a streaming világ 358 LMBTQ karaktert vonultatott fel az elmúlt évadban, közülük 118 volt meleg férfi és 98 karakter leszbikus nő.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin