Sport

Először rendezik meg az ázsiai melegolimpiát

Az Asia Pride Games ünnepélyes megnyitóját pénteken tartották.

fotó: CNA

 

Április 29-én megkezdődött az öt napig tartó Asia Pride Games, az ázsiai LMBTQ közösség sporteseménye. A tajvani fővárosban zajló rendezvényt látványos megnyitóval indították, ahol nem hiányozhattak a szivárványzászlós táncosok és a legújabb popslágereket előadó drag queenek sem.

A Taiwan News beszámolója szerint a megnyitó ünnepségen a politikusok is képviseltették magukat: a tajvani kormány oktatási miniszterhelyettese, Tajpej alpolgármestere és a főváros sportigazgatója ugyanúgy a helyszínen volt, mint a helyi LMBTQ közösség egyik jelképének számító Chi Chia-wei, aki 40 évig harcolt az egyenlő házasságért.

Tajpej polgármestere, Ko Ven-csö videóüzenet formájában mondott beszédet a megnyitón. A polgármester szerint a sport a diplomácia egyik legjobb formája, és a játékok megrendezése egy újabb lépés a nemek közötti egyenlőség előmozdításában.

A május 5-ig tartó Asia Pride Games során 12 sportágban (kosárlabda, tenisz, röplabda, úszás, atlétika, testépítés, cselgáncs, tollaslabda, futball, biliárd, softball és e-sport) zajlanak a versenyek. Becslések szerint 2500 tajvani és 27 országból további 250 külföldi sportoló vesz részt a játékokon.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin