Színes

Először kapott meghívást drag queen az amerikai alelnökhöz

 

Az amerikai alelnök, Kamala Harris június 28-án tartott ünnepséget a pride hónap tiszteletére. Az eseményre hivatalos volt a RuPaul’s Drag Race (RPDR) tehetségkutatóban feltűnt Shangela is, aki nemcsak az est egyik szónokaként volt jelen, de személyében először kapott meghívást drag queen az alelnöki rezidenciára.

Ahogy arról Shangela az Instagramon ír, a rezidencián eleve ez volt az első alkalom, hogy ünnepséget tartottak a pride kapcsán. (Az előző alelnök, a hírhedten homofób Mike Pence idején ilyesmi értelemszerűen nem jöhetett szóba.) Beszédének részlete mellett azt is felidézi, mekkora dolog számára, hogy texasi, vidéki melegként épp az ország valaha megválasztott legmagasabb rangú női vezetőjét konferálhatja fel: „Az összes álmodozónak. Megcsináltam, ahogy ti is meg tudjátok csinálni. Lehet, hogy soha nem nyertem koronát, de ez nem akadályozott meg abban, hogy királynő legyek!”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shangela (DJ) (@itsshangela)

 

Shangela a RuPaul’s Drag Race után profin építette a karrierjét, több mozifilmben és tévésorozatban kapott szerepet, ő például az HBO dokumentumsorozata, az Itt vagyunk egyik főszereplője is. 2019-ben a New York magazin Amerika egyik legbefolyásosabb drag queenjének választotta, és ugyanabban az évben az első előadó volt, aki drag queenként léphetett az Oscar-gála vörös szőnyegére.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb