Hírek

Először jelenik meg arab nyelven LMBT magazin

A My Kali című jordániai újság szerkesztői történelmi tettre szánták el magukat a Közel-Keleten, ahol továbbra is a homofóbia az uralkodó szemlélet.

My_Kali_Arabic_LGBTI_Magazine

A magazin 2007 óta jelenik meg, azonban eddig csak angolul volt elérhető. A szerkesztőség azonban most úgy döntött, hogy itt az idő azoknak az olvasóknak a megszólítására is, akik nem beszélnek az arabon kívül angolul is.

A címlapon Yara Kakish, egy harcművészetekkel foglalkozó hölgy szerepel, aki az arab világban még meglehetősen szokatlan szakmájában jelentős sikereket ért el. Kakish muay thait és egyéb harcművészeteket oktat a jordán fővárosban, Ammánban található FightX nevű edzőteremben.

Khalil Andel-Hadi, a magazin alapítója azt mondta, hogy azért választották az angol nyelvű megjelenést, mert ettől azt remélték, hogy a helyi LMBT emberek így nagyobb biztonságban lesznek, mondván, hogy kevesebben figyelnek fel a címlapra az újságosnál. “Az online verzió viszont nagyon hamar széles körben is elterjedt, és egyre több ember ismerkedett meg a magazinnal” – nyilatkozta Hadi. – “Az évek során számos olvasónk kérte, hogy arabul is jelentessük meg a lapot, mert eredeti formájában egyrészt nem repezentálta a közel-keleti és észak-afrikai régiót, amely lakosainak tulajdonképpen készült, másrészt pedig nem volt fair a dolog az angolul nem beszélő arabokkal szemben. A tizedik évfordulónk közeledtével úgy döntöttünk, hogy arabul is kiadjuk a magazint, és nagyon reméljük, hogy sikerül előremozdítanunk a közel-keleti LMBT közösségek helyzetét.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb