Lifestyle

Először játszott leszbikus pár páros meccset Wimbledonban

Miközben a nyíltan leszbikus Megan Rapinoe és az Amerikai Egyesült Államok női labdarúgó válogatottja a világbajnokságon írt történelmet (sorozatban másodszor nyertek világkupát) az angliai Wimbledonban a belga Alison van Uytvanck és barátnője, Greet Minnen tettek olyant, amit előttük korábban soha senki.

Van Uytvanck már tavaly bekerült a hírekbe, miután ugyanezen wimbledoni teniszbajnokságon győzelmét követően szájon csókolta barátnőjét.

 

A tavalyi örömteli pillanat

 

Idén azonban ennél is többre volt lehetőségük: a pályán is egy párt alkotva vághattak neki a dobogó legfelső foka felé vezető útnak. És bár a brit Katie Swann – Freya Christie párost megverték, a kínai Chan Hao-ching és Latisha Chantől már kikaptak. A győzelemről Alison többek között Instagram oldalán is megemlékezett egy közös fotóval:

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Couple goals 😍 playing for the first time together in a grandslam! Enjoyed every second of it! ❤️ you @greetjeminnen

Alison Van Uytvanck (@alison_van_uytvanck) által megosztott bejegyzés,

 

A hölgy egyébként a győzelem után interjút adott a The Guardiannak, amelyben elmondta, hogy az elmúlt időszakban a sportban is rengeteget változott az LMBTQ közösséghez tartozó játékosok megítélése, amely bízik benne, hogy egyre többeknek ad majd erőt előbújni. Azonban ő és Geet sem felejt el ettől függetlenül óvatosnak lenni, különösen olyan országokban, ahol a mai napig nagyon komoly előítéletek vannak az azonos nemű párokkal szemben. “Egyiptomban például nem járkálunk kézenfogva” – tette hozzá.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb