Hírek

Először indul jelöltként transznemű nő román választáson

Független képviselőjelöltként indul a szeptemberi önkormányzati választáson Bukarest második kerületében Antonella Lerca, roma származású szexmunkás. Bejelentése történelmi jelentőségű, hiszen ő az első nyíltan transznemű személy, aki választott pozícióra aspirál keleti szomszédunknál.

 

Antonella Lerca

 

Elegem van abból, hogy privilegizált gazdag fehér férfiak hoznak döntéseket a kiszolgáltatott közösségekről, mint például a romákról, a transzneműekről és a szexmunkásokról – három olyan közösségről, amelynek tagja vagyok” – nyilatkozta Lerca hétfőn a Pinknewsnak. “Nincs egy LMBTQ-személy sem a román politikában. Csupa konzervatív arcot látok.

A jelölt elmondta, hogy az elmúlt nyolc évben folyamatosan emberi jogi aktivistaként dolgozott és az így felgyülemlett tapasztalatok, valamint a szexmunkásként látottak mondatták vele, hogy indulnia kell.

Ahhoz, hogy a választási bizottság jelöltként hivatalosan is nyilvántartásba vegye, meg kell szerezni a kerület lakóinak 5 százaléka aláírását, körülbelül 2000 emberét. Lerca jelenleg körülbelül ezernél tart.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb