Hírek

Először húztak magasba szivárványzászlót az ázsiai országban

Először lobogott a magasban szivárványzászló Nepálban és az apropót az idei Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap adta, amelyről minden év május 17-én emlékeznek meg szerte a világban. A Kék Gyémánt Társaság elnevezésű LMBT-szervezet rendezvényének az Egyesült Nemzetek Szervezete nepáli központja adott otthont és a nyitóbeszédet az elnök, Pinky Gurung tartotta.

Lobog a szélben az ENSZ és az LMBT-mozgalom zászlaja

A mai nap a családokról szól és mi ünnepelni jöttünk. A szexuális kisebbségek küzdelme saját magukban és családjuk körében kezdődik. Nagyon sokan életük során egyáltalán nem, vagy csak alig kapnak érzelmi, gazdasági és fizikai értelemben vett támogatást családjaiktól. Számos példa van arra, amikor közösségünk tagjai az oktatás, valamint egészségügyi és foglalkoztatási lehetőségek hiányában úgy döntöttek, megfosztják magukat életüktől. És ezek nemcsak képzeletbeli példák, ez a kőkemény valóság” – kezdte beszédét az elnök.

Akkor válunk motiválttá és magabiztossá a társadalmi előítéletekkel és elutasítottsággal szembeni harcban, ha mögöttünk tudjuk családunk elfogadását, támogatását. Szerencsésnek érezzük magunkat, amiért a mai napon megjelentek körünkben szakértők, állami méltóságok és elismert emberek is. Szeretném megköszönni nekik, hogy itt vannak és kiállnak az egyenlőségért. Büszkék vagyunk rá, hogy az Önök segítségével Nepál a világ egyik leginkább LMBTIQ-barát országává válik. És őszintén hiszek benne, hogy Nepál hamarosan igazi LMBTIQ-paradicsom lesz mindenki számára.” – Gurung nyitószavait követően az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának egy tagja, Mohna Ansari is beszédet mondott.

Íme beszédének nyitó mondatai:

No Title

No Description

hirdetés
Previous post

Málta - Földi paradicsom a Földközi-tenger szívében

Next post

Megtagadta a vízumot az Egyesült Államok a menekülő csecsen melegektől