Hírek

Először házasodott meleg pár a világ egyik legelzártabb szigetén

Szent Ilona szigete elsősorban arról ismert, hogy 1821-ben itt hunyt el a száműzetésben élő Bonaparte Napóleon, de tavalyelőtt sok figyelmet kapott, amikor a világ legidősebb teknősbékájáról, a történetesen Szent Ilonán élő Jonathanról kiderült, hogy meleg.

Kiderült a világ legöregebb teknőséről, hogy meleg

Azt már jóval kevesebben tudják, hogy a 4500 állandó lakót számláló, Nagy-Britanniához tartozó szigetnek saját törvényhozó szerve van. E tanács pedig 2017 év végén 9:2 arányban megszavazta a házassági egyenlőségről szóló törvényjavaslatot.

(Érdekesség, hogy a döntés hatálya kiterjed a világtól még inkább elzárt két másik dél-atlanti-óceáni szigetre, Ascensiónra és Tristan da Cunhára is, amelyek lakossága a legutóbbi népszámlálás alapján 5633, valamint 293 fő.)

Szent Ilona szigete

Az első, azonos neműek között köttetett házasságra azonban egészen az utóbbi időkig várni kellett, de 2018. december 31-én végre megvolt az első mennyegző, méghozzá Lemarc Thomas helyi lakos és a svéd állampolgárságú Michael Wernstedt között!

A ceremónia keretében az ifjú pár végigfutott a kerten, miközben a násznép rózsaszín virágszirmokat szórt a fejükre. Arról egyelőre nem tudni, vajon Szent Ilona szigetén is terveznek e letelepedni.

Lemarc és Thomas
Previous post

Ricky Martin alig alszik kislánya születése óta

Next post

Rainbow Arcade – A videojátékok queer történelme