Kultúra

Először gyárt meleg romantikus vígjátékot vezető hollywoodi filmstúdió

Billy Eichner / fotó: Jean Nelson

 

Bár azonos nemű párokról szerencsére sok film készült már, a vezető hollywoodi filmstúdiók eddig még nem adták a fejüket arra, hogy romantikus vígjátékot is készítsenek róluk. Ez a helyzet változik meg egy év múlva, amikor az Universal Pictures bemutatja majd a Bros című filmet.

A romantikus vígjátéknak Billy Eichner nem csak az egyik főszereplője, de a társszerzője is egyben, ráadásul a film amiatt is különleges, hogy a melegekről szóló film összes főszerepét valóban nyíltan LMBTQ színészek alakítják majd, számol be róla a The Hollywood Reporter.

„Büszkébb és izgatottabb nem is lehetnék a Bros teljesen nyíltan LMBTQ szereplőgárdájának történelmi jellege miatt. Miután a queer színészek évtizedeken át csak a partvonalról figyelhették, ahogy a heteró színészek művészileg és szakmailag is tőkét kovácsolnak az LMBTQ karakterek megformálásából, egy régóta esedékes álom vált valóra azzal, hogy összeállíthattuk ezt a figyelemre méltó szereplőgárdát”

 

– mondta a filmről Eichner. Egyúttal azt is reméli, sikerül lebontani a sok évtizedes beidegződéseket Hollywoodban, miszerint egy meleg karakter legfeljebb poénforrásként szolgáló mellékszereplő vagy a heteró filmsztár legjobb meleg barátja lehet.

 

 

Mozgókép – Hollywood

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin