Kultúra

Először fotóz transznemű modellt a Vogue

Az amerikai Vogue divatmagazin fennállása óta először fotóz közismerten transznemű modellt Andreja Pejic személyében. Talán mondanunk sem kell, hogy a fiatal hölgy és a főszerkesztő Anna Wintour ezzel történelmet ír.

Andreja Pejic

A 23 éves Pejic a májusi kiadásban látható majd, négy oldalas fotósorozat és interjú keretében. “Ha valaki a modellkarrierem elején, félúton, vagy akár egy évvel ezelőtt azt állítja, hogy egy szép napon szerepelhetek az amerikai Vogue lapjain, biztos nem hittem volna neki.”

“Sőt, korábban inkább azt mondogatták az emberek, hogy ennek esélye közelít a nullához. Úgyhogy képzelhetik mit érzek most!” – nyilatkozta a bosnyák származású modell.

Andreja Pejic 2

Andreját 2007-ben az ausztráliai Melbourne egyik McDonald’s-ában fedezték fel. A fejvadász nem tudta megállapítani róla, hogy férfi, vagy nő-e, de ez nem is volt gond, Jean Paul Gaultier párizsi bemutatóira ugyanis ilyen és olyan modelleket is kerestek.

Noha sokan óvták tőle, Andreja tavaly több nemkorrekciós műtéten is átesett. Óva intették, hogy ez lerombolhatja a karrierjét – de tévedtek, a divat világa csak még izgalmasabbá, sokszínűbbé vált általa.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb