Hírek

Előbújt a finn jégkorongos

A dán jégkorongos, Jon Lee-Olsen októberi coming outja után finn társa, a huszonnégy éves Janne Puhakka is követte példáját, mivel úgy érezte, ebben a sportágban egyelőre igen kevesen tették meg ezt a lépést. Ezzel szeretné bebizonyítani, hogy a jégkorong csapatok sem szűkölködnek az LMBTQ-emberek terén.

 

Janne Puhakka

 

„Az lenne a legjobb, ha nem kellene beszélnem erről, de addig, amíg az emberek hallgatnak a témáról, muszáj felszólalnunk érte.”

A korábban jégkorongosként ismert Puhakka azt kívánta, bárcsak abban az időben ejthette volna meg előbújását, amikor még az Elite League tagja volt, de akkoriban még túlságosan félt attól, milyen hatással lehet majd ez a jövőben karrierjére. Elismerte, hogy a finn sportolók világában valóban akadnak, akik már korábban előbújtak, de a jégkorongosok továbbra is hátrányban vannak ezen a téren – írja a Gay Times.

Janne Puhakka azelőtt coming outolt melegként, hogy egy pride témájú jégkorongmeccsre került volna sor. Az esemény célja volt, hogy az egyenlőséget és az LMBTQ-jogokat népszerűsítse a finn sportokban. Az Ilves és TPS tagjai a szivárványszíneiben léptek pályára, ezzel is felhívva a figyelmet az LMBTQ-közösségre.

„Mindenki számára elérhetővé kellene tenni a játékot, függetlenül a szexuális irányultságtól, életkortól, nemtől, vallási háttértől és a politikai nézetektől” – tette hozzá az eseménnyel kapcsolatban Risto Jalo, az Ilves vezérigazgatója.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb