Kultúra

Előbújás és AlteRETRO – Az LMBT Történeti Hónap zárórendezvényei

Kerouac és Burroughs nyomában. Beszélgetés az És megfőttek a vízilovak és az Úton Az eredeti tekercs című kötetek kapcsán

 

 

Időpont: Február 27. szerda 18:00

Helyszín: Háttér Társaság irodája

Szervező: Háttér Társaság

Facebook-esemény ITT

A beatnemzedék legendás alkotása Keruac Úton című regénye. A mű sokáig csak átírt változatban volt olvasható, s az Eredeti tekercs megjelenésére 2007-ig várni kellett. Hasonló sorsa volt Kerouac Burroughsszal közösen írt, sokáig eltűntnek hitt regényének is. Ez az És megfőttek a vízilovak: „a gyilkosság története, amely megszülte a beatnemzedéket”. A fordítóval, a Helikon Kiadó irodalmi vezetőjével és főszerkesztőjével, M. Nagy Miklóssal beszélgetünk.

Friss genderkutatások a közoktatásban

 

 

Időpont: Február 28. csütörtök 17:00

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, C208

Szervező: Budapesti Corvinus Egyetem

Facebook-esemény ITT

Hogyan jelennek meg a nemi különbségek a tantervekben, a tankönyvekben, a tanárok gondolkodásában, a lányok és fiúk egymáshoz viszonyulásában? Rédai Dorottya saját kutatásaira alapozva, történelmi pillanatban reflektál az időbeli változásokra és az oktatáspolitika anti-gender intézkedéseire is.

Előbújás – akkor és most

 

 

Időpont: Február 28. csütörtök 18:00

Helyszín: Görbe Bögre Kávézó

Szervező: Budapest Pride

Facebook-esemény ITT

4 meghívott – 4 generáció. Közös bennük, hogy mindannyian LMBTQ emberek. De vajon mi még? Kerekasztal-beszélgetés előbújásról, elfogadásról, társasági életről és közösségekről – akkor és most. A beszélgetés résztvevői: Török Panka, Waliduda Dániel, Takács Mária és Láner László. Moderátor: Peksa Kama.

Forradalmárok, szabadgondolkodók, útkeresők. Többpartnerű portrék a magyar történelem arcképcsarnokából

 

 

Időpont: Február 28. csütörtök 19:00

Helyszín: Müszi Közért

Szervező: Poliamoria Magyarország – PoliFókusz

Facebook-esemény ITT

Magánéletükben is formabontó elődeink új utakat kerestek, megvívták saját személyes forradalmaikat. Volt-e lehetőségük szabadon szeretni, hogyan reagált környezetük, kiteljesedhettek-e érzéseik többfelé? Kik voltak ezek a magyar szabadgondolkodók, művészek, politikusok, nők és férfiak, akik nem féltek a normával szembemenni? Dittera-Balogh Andrea (FreeThinker) előadása szabadságról, szerelemről, és történelmi személyeink életrajzának kevésbé ismert oldalairól.

AlteRETRO+ Az LMBT Történeti Hónap jegyében

 

 

Időpont: Március 1. péntek 22:00

Helyszín: Alterego Club

Szervező: Alterego Club – Háttér Társaság – Labrisz Leszbikus Egyesület

Facebook-esemény ITT

Gyere, bulizz velünk, zárjuk le együtt vidáman a 7. LMBT Történeti Hónapot! A jó hangulatot igazi retró zenék, tombola, a kis tánctéren karaoke, valamint Lady Dömper és az Alterego társulata biztosítja. A belépővel az LMBT Történeti Hónapot is támogatod.

Belépő: éjfél előtt 1500 Ft / éjfél után 2000 Ft.

 

 

Támogasd Te is az LMBT Történeti Hónapot!

Ha fontosnak tartod az LMBT Történeti Hónapot, kérjük, kedved és anyagi lehetőségeid szerint adományoddal támogasd munkánkat!

Ha rendelkezel dombornyomásos bankkártyával, könnyedén fizethetsz az interneten keresztül a PayPal segítségével. A PayPal egy több mint száz országban biztonságosan működő fizetési hálózat, illetve számlaszolgáltatás, melynek lényege, hogy az interneten fizetni kívánó felhasználónak nem kell megadnia minden vásárlásnál/fizetésnél a bankkártyája adatait, csupán egy alkalommal, a PayPal-regisztráció során. E fizetési mód másik nagy előnye, hogy szinte azonnal megtörténik a pénzmozgás, és az utalás díjai jóval kedvezőbbek a hazai bankok tranzakciós díjainál.

http://lmbttortenetihonap.hu/adomany

Az LMBT Történeti Hónap megrendezését emellett közvetlen átutalással is támogathatod!

Számlaszámunk: MagNet Bank, 16200113-18506635

Previous post

Kína átírta a Freddie Mercuryt alakító Rami Malek Oscar-köszönőbeszédét

Next post

Saját magával énekelt duettet Elton John