Utazás

Elő a bőröndökkel! A világ minket vár!

A tavasz közeledtével sokunkban merül fel a kérdés, hogy hova menjünk nyaralni nyáron vagy éppen ősszel. Kétség nem fér hozzá, hogy pihenésre és kikapcsolódásra mindannyiunknak szüksége van legalább egy évben egyszer. Válasszuk a jól megszokottat vagy fedezzünk fel új helyeket? Egy biztos: minden nyaralás során új élményekkel leszünk gazdagabbak, amelyeket senki nem tud elvenni tőlünk.

Sokak szerint az ideális legalább két hét egybefüggő szabadság és pihenés lenne, természetesen munka nélkül. Én sajnos ezt még eddig nem tudtam megtenni. De az évek során rájöttem, hogy nagyon rossz hatással tud lenni a pihenésre, ha nyaralás közben megnézzük az e-mailjeinket vagy netalán még válaszolunk is rájuk. Sajnos a technika fejlődése ezen a helyzeten nem segített, ellenkezőleg, határozottan rontott. A telefon mindig ott van a kezünkben, és állandó késztetést érzünk arra, hogy megnyissuk az üzeneteinket, elvonva a figyelmünket a nyaralás adta élményekről. De térjünk is vissza az eredeti témánkhoz! Hova menjünk nyaralni?

Az állandó dilemmánkra nyújt segítséget az immár negyvenedik évébe lépő Utazás kiállítás, amely idén március 2–5. között kerül megrendezésre a Hungexpo-n.

A kiállítás sok újdonságot tartogat majd számunkra  az idei évben is. Számos olyan érdekesség vár minket, ami miatt megéri ellátogatni a kiállításra és első kézből információ szerezni az egyes turisztikai kiállítóktól.

Az idei év díszvendége Oroszország lesz – tudom, nem éppen melegbarát helynek számít –, így aki esetleg kedvet kapna ahhoz, hogy ellátogasson az országba, a legtöbb és leghitelesebb információt ezen a hétvégén itt biztos megkapja.

 Aki pedig inkább a mediterrán térséget részesíti előnyben, annak is érdemes kimennie a Hungexpo-ra, hiszen számos ország mellett az idei év vendége lesz a Kanári-szigetek is. Gran Canaria szigetét nem nagyon kell bemutatnom senkinek, hiszen Playa del Inglés és Maspalomas Európa LMBTQ központjainak számítanak, ahol egész évben rengeteg program és fesztivál vár minket. De Fuerteventura, Tenerife és Lanzarote szigete is sok érdekességgel kecsegtet, amelyekről a kiállításon garantáltan tudunk informálódni. A legszerencsésebb látogatók a kiállítás nyereményjátékán két fős all-inclusive kanári-szigeteki utazást is nyerhetnek.

Aki a belföldi kalandokat részesíti előnyben, annak az idei belföldi díszvendéget, Győrt ajánlja az Utazás kiállítás. A Kisalföld fővárosa rendezi 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, a kiállításon bemutatkoznak a kiemelkedő sportesemény helyszínei is. A győri standba olvad be, mégis kiemelkedik onnan az idei rendezvény kulturális díszvendége, Pannonhalma. A látogatók információt kaphatnak a Világörökség részét képező Bencés Főapátságról, annak borairól és más kulináris és kulturális élvezeteiről. Ezeken felül a kiállításon számos további belföldi kiállító várja az érdeklődőket, így a magyarországi utazást tervezők is megtalálják a legjobb helyet nyaralási terveikhez.

Bővebb információ:

#utazaskiallitas

utazas.hungexpo.hu

facebook.com/utazaskiallitas

Biztos vagyok benne, hogy aki kedvet kapott, hogy felkerekedjen, az idei Utazás kiállításon megtalálja azt az úti célt, amely a legközelebb áll az elképzeléseihez, vagy konkrét tervei mellé bővebb információkat tud begyűjteni ezen a hétvégén.

Kalandra fel!

Erdei Zsolt

Previous post

Jön az okosgumi, ami méri a teljesítményedet

Next post

Fivér-nővér harc a medencetisztító fiúért a Coca-Cola reklámjában