Hírek

Elnökfeleségekkel pózolt a luxemburgi “first gentleman” a NATO-találkozón

Amíg tegnap a Brüsszelben tartott NATO-találkozón a tagországok vezetői stratégiai tanácskozást tartottak, házas-/élettársaik sem maradtak szórakozás – és a sajtó figyelme – nélkül.  

Gauthier Destenay belga építész két éve él boldog házasságban Luxemburg miniszterelnökével, Xavier Bettellel. Frigyüket néhány hónappal azután kötötték meg 2015-ben, hogy az országban bevezették a házassági egyenlőséget. Azóta már a Vatikánban is fogadták őket, így tehát természetes volt, hogy a katonai tanácskozásra is együtt érkeztek – ahogy a többi vezető is hozta magával a feleségét vagy barátnőjét.

A first ladykről készített portré így egy meglepő, de annál örömtelibb kiegészítést kapott Destenay személyében: mint egy befolyásos vezető házastársa, neki is ugyanúgy helye volt a képen – még akkor is, ha például a mélyen vallásos muszlim Erdoganné szemmel láthatóan nem annyira örült ennek.

A fotó a laekeni királyi kastélyban, a belga királyi család hivatalos lakhelyén készült a Magritte Múzeumban tett látogatás és némi shoppingolás után.

Az első sor balról jobbra: Brigitte Macron (Franciaország), Emine Gulbaran Erdogan (Törökország), Melania Trump (USA), Matild belga királyné, Ingrid Schulerud (Jens Stoltenberg NATO-főtitkár partnere), Desislava Radeva (Bulgária), Amelie Derbaudrenghien (Charles Michel belga miniszterelnök partnere). A hátsó sor balról jobbra: Gauthier Destenay (Luxemburg), Mojca Stropnik (Miro Cerar szlovén miniszterelnök partnere) és Thora Margret Baldvinsdottir (Izland).

 

Previous post

"Visszanyal a fagyi" az ausztrál házassági egyenlőségért

Next post

Baotiful: távol-keleti életérzés és tajvani ízek a Tőzsdepalotában