Hírek

Elnézést kért a brazil elnök egy homofób kirohanásáért

Úgy tűnik csodák igenis léteznek. Vagy legalábbis az ünnepek közeledte még némely homofób politikusból is képes röpke pillanatokra kihozni az embert.

A magát “büszke homofóbnak” tekintő Jair Bolsonarót egy sajtótájékoztatón faggatták több kényes témában, többek között fia korrupciós ügyeivel kapcsolatban és a brazil elnöknél egy ponton elszakadt a cérna. “Maga egy homoszexuális szörnyű arcával rendelkezik, mégsem fogom homoszexualitással vádolni… bár az nem is bűntény” – eresztette ki a gőzt.

 

Jair Bolsonaro

 

Bolsonaro másnap, egy másik tájékoztatón kért elnézést szavaiért. “Hibáztam. Nem kellett volna ezt mondanom. Akinek azt mondtam, hogy szörnyen homoszexuális… Itt van ma is? Innen is csókoltatom!” – üzente. “Olyan ez, mint a futball, egyszer lent, máskor fent. Néha elküldjük a kollégánkat a fenébe, olykor meghívjuk egy italra. Igen, hibát követten el. Nem kellett volna így beszélnem.

Bízzunk benne 2020-ban gyakrabban fog önkritikát gyakorolni. Sőt, ami még jobb lenne: ha kevesebb olyasmit mondana, vagy tenne, amiért bocsánatot kellene kérnie.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb