Nagyvilág

Elment meleg fia esküvőjére, miután a házassági egyenlőség ellen szavazott egy amerikai képviselő

Glenn Thompson amerikai kongresszusi képviselő három nappal azután vett részt meleg fia esküvőjén, hogy a képviselőházban ellenezte az azonos neműek házasságának szövetségi szintű védelmét kodifikáló törvényjavaslatot.

Az NBC Newsnak Thompson fia megerősítette, hogy július 22-én, pénteken “összeházasodott élete szerelmével”, és hogy az apja is ott volt.

Maddison Stone, Thompson szóvivője elmondta, hogy a képviselő és felesége “örömmel vettek részt az esküvőn és ünnepelték” fiuk házasságát, aki “új fejezetet kezdett az életében“.

Thompsonék nagyon boldogok, hogy új vejüket a családjukban üdvözölhetik” – mondta.

Thompson egyike volt annak a 157 republikánus képviselőnek, aki a Házasság tiszteletben tartásáról szóló törvény ellen szavazott, amely egy sor szövetségi védelmet biztosítana az azonos nemű házaspárok számára minden államban.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

matt bernstein (@mattxiv) által megosztott bejegyzés

 

A Centre Daily nevű helyi lapnak adott nyilatkozatában Stone úgy jellemezte a jogszabályt, hogy “nem több, mint egy választási évi kommunikációs trükk a kongresszusi demokraták részéről, akik nem tudtak mit kezdeni a történelmi inflációval és a benzinkutak és élelmiszerboltok kontrollálhatatlan áraival“.

Mivel Thompson 47 képviselőtársa csatlakozott a demokratákhoz a kétpárti kezdeményezés elfogadásához, a törvényjavaslatról most a szenátusban kell szavazni.

A törvényjavaslatnak azonban 10 republikánus és 50 demokrata szenátor támogatását kell megszereznie ahhoz, hogy a jogszabály Joe Biden elnök asztalára kerüljön és aláírhassa azt.

A törvénytervezetről itt írtunk részletesebben:

 

Törvényt fogadott el az amerikai képviselőház a házassági egyenlőségről

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb