Hírek

Elment leszbikus testvére esküvőjére a melegházasságot ellenző egykori ausztrál miniszterelnök

Bár két éves miniszterelnöksége során Tony Abbott határozottan ellenezte, hogy az azonos nemű párok házasságot kössenek, saját leszbikus testvére, Christine Forster esküvőjén örömmel résztvett. “Ez egy nagyszerű családi rendezvény, nagyon örülök Chris és Virginia boldogságának és nem utolsó sorban az új sógornőmnek” – nyilatkozta Abbott, akit 2015 szeptemberében saját párttársai buktattak meg.

Tony Abbott

A jobboldali politikus nem volt mindig ennyire lelkes, ha meleg és leszbikus párok egybekeléséről volt szó. Éveken át az egyenlő házasság bevezetése ellen szólalt fel, mondván, az veszélyeztetné a vallásszabadságot, a népszavazási kampányban pedig határozottan a nemre buzdított. “Természetesen nemmel fogok szavazni” – mondta akkor.

Ha nem tetszik a házassági egyenlőség, szavazz nemmel. Ha aggódsz a vallás- és szólásszabadság miatt, szavazz nemmel. Ha nem tetszik a politikai korrektség, szavazz nemmel.” De még olyan kijelentés is elhagyta tavaly Abbott száját, miszerint jobban örülne, ha testvére és annak párja – akik több, mint tíz éve vannak együtt – hat közös gyermekét inkább heteró pár nevelné.

A testvéreknek azonban ezek szerint sikerült félretenni az egykori nézeteltéréseket és egy családként ünnepelni az esküvőt, amelyet 200 vendég részvételével rendeztek meg Sydney-ben.

Previous post

Újabb szigeten valósult meg a házassági egyenlőség

Next post

Drag queen nyerte a brit Celebrity Big Brothert