Itthon

Elmarasztalta a fővárosi kormányhivatal a Meseország mindenkié kiadóját

Közérdekű bejelentés alapján folytatott le fogyasztóvédelmi eljárást Budapest Főváros Kormányhivatala a Meseország mindenkié című mesekönyv kiadójával szemben. A hivatal megállapította, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a könyv értékesítésekor, mivel nincs rajta feltüntetve, hogy a mesék “a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat” jelenítenek meg.

 

 

“…a fogyasztók tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek” – írják.

Azt is hozzátették, hogy “a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, ezért sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ami által az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg.

A hatóság kötelezte a Labriszt, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell.

A kötet megrendelhető a Humen.shop oldalon!

A könyv mellett tavaly októberben 800 pszichológus állt ki, decemberben pedig színészek kezdtek el felolvasni belőle egy-egy történetet. Szerkesztőjével, Nagy Boldizsárral készített interjúnk itt olvasható:

 

„Emlékeztetni akartunk, hogy Meseország mindig is mindannyiunké volt”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb