HírekPride

Elmarad egy pride a nizzai terrortámadás miatt

Július 14-én, csütörtökön éjszaka egy teherautó belehajtott Nizzában a Bastille lerombolását ünneplő tömegbe. A támadásnak 84 halálos áldozata volt, és több, mint 200-an sérültek meg.

flyer_696793

A Montpellier Pride szervezői úgy döntöttek, hogy a tragédia áldozatainak tiszteletben tartása miatt nem tartják meg a mai felvonulást, és az azt követő bulik is elmaradnak. Vincent Autin-Boileau, a rendezvény vezetője tegnap még azt nyilatkozta, hogy egyelőre megvitatják a dolgot, azonban azóta végleges döntés született.

Az esemény honlapja is feketébe borult, az ott található szöveg szerint “a kormány és a megyei hatóságok kérésére  elmarad az esemény.” A montpellier-i pride-on hagyományosan minden évben tízezrek vesznek részt.

Nem ez az egyetlen pride, amit befolyásoltak a közelmúlt terrortámadásai: Orlando után a párizsi felvonulást is rövidített útvonalon tartották meg.

A nizzai támadás után Francois Hollande elnök bejelentette, hogy három hónappal meghosszabbítják a szükségállapotot, amely eredetileg július 26-án ért volna véget. Az országban nemrég megrendezett futball EB sokak meglepetésére incidens nélkül zajlott le, ezért is különösen megrázó ez a mostani eset.

Manuel Valls miniszterelnök három napos nemzeti gyászt rendelt el.

 

 

 

Previous post

Négyből egy (4th Man Out, 2015)

Next post

Planetbabel - helyspecifikus, nagyméretű papírinstallációk a Bazilikában