Hírek

Ellopták és elégették egy templom szivárványzászlóját

Egy New York-i templom szivárványzászlóját nem csupán ellopták, de fel is égették.

A May Memorial Unitarian Universalist Society of Syracuse közösségi oldalán osztotta meg a szomorú hírt, miszerint ellopták az épületen lévő szivárványzászlót, felégették, majd maradványait a templomkertben hagyták – számol be róla az Advocate.

 

A felégetett zászló

 

„Úgy hisszük, mindennek köze lehet a gyűlölet és a félelemkeltéshez, de már jelentettük a rendőrségnek. A May Memorial mindig is vendégszerető gyülekezet volt, és továbbra is az marad, ahol mindenkit elfogadunk olyannak, amilyen, és szeretettel, együttérzéssel tekintünk rá” – olvasható a bejegyzésben.

 

A templom továbbra is a szeretetet és az elfogadást hirdeti

 

A rendőrség nyilatkozata szerint, ha a tettes bíróság elé kerül, óvadék ellenében távozhat a börtönből, de a templom vezetőinek erről más az elképzelése. Az egyik lelkész, Jo VonRue azzal az ötlettel állt elő, hogy a tettes a pénzbüntetés helyett elbeszélgethetne a templom vezetőivel a sokszínűségről.

„Remélem, a tettes vagy tettesek békére lelnek szívükben, és így nem érzik majd szükségét, hogy másoknak ártsanak.”

A templom vezetői nem rettennek el a bűntettet követően, és ígérik, hogy ellenállnak a gyűlöletnek, amelyet az elkövetők próbáltak közvetíteni a zászló elégetésével.

„Talán a zászlónkat porig égették, de az eltökéltségünket minden ember értékének és méltóságának megerősítésére soha senki nem pusztíthatja el.”

 

 

hirdetés
Previous post

Florida továbbra sem tiltja az átnevelő terápiát kiskorúak számára

Next post

Mindig is leszbikus szuperhősre vágyott a Batwoman rendezője