HírekPride

Ellopták a szivárványzászlót Zuglóban

 

Tegnap járta be a magyar sajtót az az örvendetes hír, hogy az itthoni önkormányzatok között egyedülálló módon a budapesti XIV. kerület, Zugló polgármesteri hivatalára kitűzték az LMBTQ-közösség támogatását szimbolizáló szivárványzászlót.

Még egy napot sem maradhatott a helyén, ugyanis az éjszaka folyamán már el is lopták a zászlót, közölte közleményében szombaton a hivatal.

„Éjjel levették a rúdról és ellopták a zuglói polgármesteri hivatal homlokzatára kitűzött szivárványzászlót. A zászló a Budapest Pride Fesztivál tegnapi megnyitója kapcsán került ki az épületre azt jelképezve, hogy mindenkinek joga van a méltósághoz, mindenkinek joga van a boldogsághoz és mindenkinek joga van a szabad szerelemhez.”

A zászlót hajnali 2-kor lopták el, de az eseményt rögzíttték a biztonsági kamerák, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást. Az önkormányzat közlése szerint a polgármester, Karácsony Gergely feljelentést tett az ügyben.

„ Az ellopott zászlót az önkormányzat pótolja. A szivárványzászló a Pride hónapban végig kinn lesz a zuglói hivatal homlokzatán.”

 

 

hirdetés
Previous post

"Nincs olyan, hogy túl sok szeretet" - kezdetét vette a Budapest Pride

Next post

Színpompás finomságok a Pride Hónapra