Hírek

Elkezdték kimenekíteni LMBTQ-üldözés áldozatait Csecsenföldről

Az Orosz LGBT Hálózat (Russian LGBT Network) elkezdte kimenekíteni a melegüldözés áldozatait Csecsenföldről. A túlélők elmondása szerint az országban valóban nagy iramban zajlik az üldözés, mely 2018 decemberében kezdődött el. A kínzásokról is kiderültek részletek.

A rendőrök nemcsak Argun, de Grozny városában letartóztatják azokat, akiket homoszexualitással vádolnak.

Az Orosz LGBT Hálózat január 14-én jelentette be, hogy Csecsenföldön ismét elkezdték üldözni az LMBTQ társadalom tagjait. Ekkor már beszámoltak tömeges letartóztatásokról, kínzásokról, sőt, két gyilkosságról is. Az Orosz LGBT Hálózat most elkezdte a csecsen LMBTQ emberek kimenekítését az országból és további információkat gyűjt a jelenlegi állapotokról – írja az Orosz LGBT Hálózat e-mailes közleményében.

A szervezet vezetője, Igor Kochetkov korábban elmondta, hogy 2018 december végén kezdtek el információkart kapni arról, hogy ismét elkezdődtek az üldözések. “Ám most tudjuk, hogy már a hónap elején elkezdődtek. Most azzal is tisztában vagyunk, hogy néhány helyen letartóztatták azokat az embereket, akikről az sejtették, hogy homoszexuálisok. Az egyik ilyen hely a Zavodskoy megyéhez tartotó Grozny. Ez ismét bizonyítja, hogy minden letartóztatás, kínzás és gyilkosság a hatóságokhoz köthető.”

!FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ RÉSZLETEK A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMASAK!

Az áldozatok azt is megerősítették, hogy a kínzások egyre kegyetlenebbé és erőszakosabbá válnak és nem csak férfiakat, de nőket is bántalmaznak. A letartóztatottakat elektromos sokkolókkal erőszakolják meg. A férfiakat szorosan egymáshoz kötözik, mindegyiknek női ruhát kell viselniük és női nevet adnak nekik. “Nem adnak ennivalót. Néha adnak egy kis vizet. Piszkos vizet, ami a felmosásból marad. Csak imádkozásért adnak tiszta vizet.”– mesélte egy túlélő.

Az Orosz LGBT Hálózat 2017 óta támogatja a melegüldözés csecsen áldozatait. Azóta 150 embert menekítettek ki a régióból, és 130-nak biztosítottak menedéket Oroszországban. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb