Hírek

Elképesztő képek a 157 év utáni első legális indiai pride-ról

Indiában megtartották az első pride felvonulást, mióta a Legfelsőbb Bíróság úgy határozott szeptemberben, hogy az azonos neműek kapcsolata nem büntethető. A történelmi döntés részletei itt olvashatóak:

 

“Itt sokkal szabadabbnak érzem magam” – interjú az indiai Gaurav Sharmával

 

A rendezvényre november 25-én került sor a főváros, Delhi utcáin, ahol rekord mennyiségű ember gyűkt gyűlt össze. Feliratokkal díszített tábláik a szerelmet ünnepelték, és búcsút mondtak a 157 éves, még a brit gyarmati időkből hátramaradt törvénynek, amely a hosszú évtizedek során félelemben tartotta az LMBTQ közösséget.

Azon szexuális kapcsolatok, amelyek két felnőtt – melegek, heteroszexuálisok vagy leszbikusok – saját akaratából jönnek létre, nem mondhatóak alkotmányellenesnek” szólt az ítélet India Legfelsőbb Bíróságának elnökétől. A törvény megváltoztatása óta most először érezhették az LMBTQ közösség tagjai, hogy nem bűnözőként vonulnak az utcára. Szabadok lehettek és minden csakis egy dologról szólt: a boldogságról.

Íme néhány, a felvonuláson készült fénykép:

 

 

Nyomtatott magazinunk korábbi számában egy Magyarországon élő indiai meleg fiatalember, Gaurav mesélt róla mennyi mindenben más neki hazánkban, mint otthon a családjával élni. A teljes, magyar nyelvű interjú online olvasható:

 

“Itt sokkal szabadabbnak érzem magam” – interjú az indiai Gaurav Sharmával

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin