Hírek

Elképesztő hülyeséget mondott Trump fia a HIV-ről

Sok ember felháborodását váltotta ki az Amerikai Egyesült Államok elnökének fia, Donald Trump Junior pár nappal ezelőtti Twitter-bejegyzése, amelyben egy Queerty cikket osztott tovább a maga ízléstelen megjegyzésével együtt.

Az eredeti cikk címe valahogy így szól: Mit veszítesz azzal, ha nem fekszel le HIV-vel élő emberrel és egy életszerű példán keresztül kíván rávilágítani arra, hogy csak azért, mert valaki HIV-vel él, még nem szabad kizárni vele az ismerkedést. Nem szabad, hogy az előítéleteink és a HIV-vel kapcsolatos régi sztereotípiák vezéreljenek, hiszen lehet, hogy éppen azt a bizonyos várva várt nagy Ő-t mulasztjuk el így.

Donald Trump Juniornak erre annyi megjegyzésre volt: “Nos, egy dologra tudok gondolni.

 

 

Akinek esetleg nem lenne egyértelmű mire is utalt a férfi: az életére. Ez egy nagyon régi és ártalmas poén – bár ha lehet egyáltalán poénnak nevezni – a HIV vírussal kapcsolatban és utoljára akkor lehetett bármi valóságalapja (bár ízléstelennek már akkor is ízléstelen volt), amikor a HIV-fertőzést még nem tudták gyógyszerrel kezelni és a legtöbb beteg végül AIDS-stádiumba került, majd el is hunyt.

A bejegyzés alatt számosan elítélő kommentet tettek, közöttük Javier Muñoz, vállaltan HIV-vel élő színész is, aki szerint pontosan az ilyen megjegyzések miatt él még ma is nagyon erős stigma a témával kapcsolatban és az ilyen emberek akadályozzák leginkább a HIV-helyzet mielőbbi megoldását.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb