Életmód

Eljött az egyéniségek ideje!

„Mindenki röhögött az öltözködési stílusomon, de ebben rejlett a sikerem titka. Más voltam” – mondta Coco Chanel. Más volt, mégis megváltoztatta a divatvilágot. A mai öltözködésünk alapjait fektette le azzal, hogy szembe mert menni az aktuális trendekkel. Akkor miért lenne baj az, ha Te másmilyen vagy, mint a többi ember? Szégyellned kellene magad azért, mert nem állsz be az uniformizálódó világ szépségideáljai mögé? Itt az idő, hogy vállald az egyediségedet, a megjelenésedben pedig tükrözd azt, milyen színes, érdekes és különleges személyiséggel rendelkezel. Legújabb összeállításunkban ötletet meríthetsz ehhez a fantasztikus önkifejezési formához.

A kifinomult ízlésű pasi

Akár egy péntek délutáni séta Párizs utcáin, olyan sikkes és hangulatos a Cerruti 1881 kollekciója. Régimódinak tűnő, ugyanakkor a lendületes jövőbe mutató öltönyei a legfinomabb textíliák felhasználásával készültek. A halszálkás mintájú összeállítások az 1920-as évek Amerikájának gengsztereit, háromrészes, szürke gyapjúszövet öltönyei a klasszikusan elegáns Nino Cerruti-féle megjelenést idézik meg. A márka tervezői a hűvös tavaszi estéket egy-egy stílusos bőrkesztyűvel teszik ellenállhatatlanná.

A kulcsszó: rétegezés

Dean és Dan Caten, a Dsquared2 kreatív tervezőpárosa a 2017-es tavaszi és őszi kollekcióját is a réteges öltözködésre építette. Mesterien bánnak a különféle textúrákkal, olyan anyagokat és mintákat tettek egymás mellé, amelyekről álmunkban sem gondoltuk volna, hogy együtt is jól működnek. Vagány sapkás-inges-pulcsis-mellényes és inges-kabátos összeállításaik a bevállalós, céltudatos fiataloknak készültek. Maximum három színt használtak egy szetten belül, így izgalmas és egy cseppet sem ízléstelen végeredménnyel ajándékoztak meg bennünket. Srácok, csapjátok fel a szekrényt és állítsátok össze az év legmenőbb outfitjeit!

Mohó mintamániások

Az idei év legnagyobb őrülete a mix-and-match-vonal. A megnevezés a tetőtől talpig mintás, első ránézésre össze nem illő szettre utal, amelynek összképe stílusos egészet alkot. Haider Ackermann őrült szerelései ennek az irányzatnak a jegyében készültek. Gondolkodás nélkül modelljeire adta a kockás inget egy színében eltérő kockás nadrággal, hímzett bőrmellénnyel és egy tarka kendővel. Ha mindez nem lenne elegendő, imádja keverni egy szetten belül a geometriai mintákat is. A lényeg, hogy a káosz végül egy harmonikus egységben keljen életre. Uraim, bátraké a szerencse!

Vibráló tavaszi zsongás

A mix-and-match másik neves képviselője a Missoni divatház. Nincs olyan tavaszi vagy őszi kollekciója, ahol a horgolt vagy kötött pulcsik ne találkoznának a csíkos vagy éppen az apró kockákkal díszített nadrágokkal, fonott bőrszandálokkal, no és néhány tarka selyemkendővel. Tény, hogy ez a stílus nem mindenkinek előnyös, de aki ismeri a saját határait, az idén tavasszal bevállalhat egy-egy hasonlóan vagány street style összeállítást.

Út a szofisztikált megjelenéshez

A kifinomultabb megjelenés kedvelői se dőljenek saját kardjukba, ugyanis nekik a rafinált 3D-s felsők és a különleges printek igazán nagyszerű segítséget nyújthatnak ebben a szezonban. Sok magyar tervező showroomjában rábukkanhatunk olyan pulóverekre és ingekre, amelyeket valamiféle egyedi applikációval láttak el. A nemzetközi márkák közül a Rochas modelljei kiemelkedő minőségben és gazdag fantáziavilággal készültek. Egy jól szabott szürke vagy fekete szövetnadrággal, esetleg egy sötét farmerrel igazán ütős összeállítást eredményezhetnek ezek az egyedi darabok. A hűvösebb estékre érdemes hímzett bőrdzsekit vagy egy neoprén pulcsit húzni kedvenc designer darabjaidra.

Ha szárnyak nélkül születtél, hagyd, hogy kinőjenek!” – Coco Chanel

Szerző: Szakács Gábor, gaborszakacs.blog.hu

Fotók: Missoni, Rochas, Vogue

Previous post

Mindenben próbálok olyasmit találni, ami tetszik - Interjú egy Budapesten élő indiai fiúval

Next post

Videó - Meleg keselyűk nevelik a fiókát az amszterdami állatkertben