Színes

Elindult a világ első leszbikus párkereső tévéműsora

fotó: TVNOW

 

Tegnap debütált a német VOX csatornán a Princess Charming párkereső tévéműsor, ami egyedülálló a maga nemében. Randizásról szóló valóságshow tucatnyi készült szerte a világon, még férfi párokkal is több ország gyártott ilyeneket, de az először fordult elő, hogy egy tévécsatorna kizárólag női résztvevőkkel rendezze meg a műsort, ráadásul a péntek esti főműsoridőben.

Húsz nő összezárva egy villában, akik mind a kölni ügyvéd, Irina Schlauch kegyeiért versengenek. A formátumban bevett szokások szerint Irinának egyéni és csoportos randevúkon is lehetősége van ismerkedni a potenciális szerelmesekkel, majd minden epizód végén valakinek távoznia kell a villából.

Amiben viszont biztosan különbözni fog a többi pályatárstól a műsor, hogy a készítők a kölcsönös tisztelet mellett kötelezték el magukat. Sok valóságshow a drámára, a botrányra, a veszekedésre épít, itt azonban a 20 és 33 év közötti jelöltekkel a gyakran mély és empatikus beszélgetéseken lesz a hangsúly. Ezt annyira komolyan is veszik, hogy amikor két versenyző között vita alakult ki az első adásban, a konfliktust nem mutatták be részletesen, és a két felet kizárták a műsorból.

A nembináris Gea például a transz nők perspektívájával jelenik meg a műsorban, és amikor egy másik versenyző azt mondta neki, nem akar lefeküdni olyan nővel, akinek pénisze van, Gea azzal vágott vissza, hogy játékostársa transzfób. Mindenhol máshol ebből veszekedés és drámai konfliktus lett volna, de nem itt – a műsorban egy empatikus beszélgetés alakult ki a témáról, ahol a felek kölcsönös tiszteletére és egyensúlyra törekedtek.

Az ilyen pillanatok kapcsán írta a Spiegel, hogy „a nyomorúság kukkolása helyett a kliséktől megszabadított érzelmeken” van a hangsúly, ez pedig a televíziós világ egyik ritka gyöngyszemévé teszi a Princess Charmingot. Az első évadhoz kilenc epizódot és egy különkiadást forgattak le, ami már látható volt a TVNOW prémium streaming-szekciójában – ami sajnos Magyarországról nem elérhető – , mielőtt a tévécsatornára került volna. Már a streaming annyira sikeres volt, hogy a csatorna berendelte folytatást, már keresik a résztvevőket hozzá, a műsor pedig megkapta a német televíziós díjat, a Deutscher Fernsehpreist.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb